Sport- Na jednom od sportskih portala, na kojem su glasanjem birali idealni tim Srpske lige – grupa Vojvodina, za prvog štopera proglašen je Nikola Bjelica (23) iz elemirskog Naftagasa. Od četvorice centralnih bekova, koji su se našli u trci, pripalo mu je 39 posto glasova i ubedljivo je prvi, ispred Vlade Topića iz šajkaškog Borca.

-Svako priznanje godi i svaku dobru partiju pružio sam zahvaljujući saigračima i kolektivnoj igri kojoj smo posvećeni – rekao je Bjelica. – Ima dosta dobrih štopera, možda na višem nivou od ofanzivaca i drago mi je kad se rad i zalaganje prate. Uvek se može više, ali sam zadovoljan ličnim učinkom i doprinosom igri i rezultatima ekipe.
Na terenu je proveo 1.170 minuta i samo je imenjak, kapiten Grbić više bio u timu (1.349).


-Činimo tandem centralnih bekova i sjajno se slažemo i dopunjujemo. Pravi je lider i podrška za svakoga od nas – dodao je Bjelica.
Bio je strelac u meču protiv Kulskog Hajduka, a sezonu uvek završi sa nekoliko pogodaka.
-Kod prekida igre uvek sam u kaznenom prostoru protivnika. Dobrog sam odraza, sa tajmingom u vazduhu, pa znam da se izborim za prostor. Ako ne ide direktan šut prema okviru gola, sledi asistencija. Kao što nama pomažu ofanzivci, tako i mi iz odbrane težimo da im olakšamo posao.
Elemirci su jesenju sezonu završili na osmom mestu i do 23. boda došli su iz sedam pobeda i dva remija.
-Mogli smo imati koji bod više, bilo je prilika i u većini mečeva bili smo u egalu. Poraženi smo, kod kuće, u poslednjem kolu od Podunavca i ti bodovi nedostaju. Međutim, ovo je bila debitantska sezona, postojao je pritisak od starta, ali smo uspeli da se odupremo i činjenica da smo daleko od opasne zone i bliži gornjem domu, čini nas zadovoljnim.
Zrači optimizmom kad se povede priča o nastavku šampionata.
-Imamo pogon prožet iskusnim i mladim igračima i sa svima možemo da se nadigravamo. Kadar će se osvežiti, konkurencija podići na još viši nivo i očekujem više bodova u prolećnom delu sezone.
Pre godinu dana napustio je redove zrenjaninskog Radničkog i preselio se u komšiluk da pomogne u plasmanu među srpskoligaše.
-Bili smo ubedljivi na Vojvođanskom „Istoku“ i prošlog leta imao sam više poziva, ali nisam mogao da odbijem naftaše. Sjajno su me prihvatili, posvećen sam da uzvratim dobrim igrama i nisam pogrešio u odabiru sredine. Upisao sam se u tim koji je ostvario istorijski rezultat za Elemirce. Plasman u Srpsku ligu bio je višegodišnji san i doprineo sam njegovom ostvarenju.

DA RADNIČKI OSTANE

                                                                           FOTO: Bjelica nekada u dresu Radničkog

Zrenjaninski Radnički je poslednji na zimskoj pauzi i timu sa Begeja, Bjelica želi puno sreće u borbi za opstanak.
-Odigrao sam četiri godine za njih i ne volim što su poslednji. Voleo bih da ostanu među srpskoligašima, dosta nas je tamo zakoračilo u prave seniorsk izazove i nadam se da će uspeti – dodao je defanzivac Naftagasa.

Tekst: B. Cvijetić.