Sport-  Čačak je 25. decembra bio domaćin  7. kola bokserske Lige  Srbije kao  i pojedinačnog Prvenstva Srbije za omladinke i seniorke. Za BK Banat nastupili su: pionir Andrej Racić, junior Strahinja Rašović i seniorka Ruža Zakić.

Racić je za protivnika imao takmičara iz kluba „Vukovi sa Drine“, iz Loznice, Simić Luku koga je nakon tri runde pobedio i potvrdio reprezentativni status, koji ga očekuje početkom naredne godine prelaskom u kadete.

Strahinja Rašović za protivnika je imao takmičara iz Kruševca Vukajlović Vuka koga je savladao nakon tri runde.

 

Zakić Ruža na pojedinacmčnom Prvenstvu za seniorke u finalu je izgubila od takmičarke iz BK Šajkaši iz Žablja koja je inače standardna reprezentativka i učesnica Svetskog i Evropskog Prvenstva Zekic Jelene.

Nakon duže pauze, zbog obaveza na fakultetu i nastupom u višoj kategoriji, srebro je neki maksimum koji je Zakić mogla da  ostvari.  Usledio je i poziv od strane selektora za reprezentaciju, ali pod uslovom da reguliše kilažu. Sa dve pobede i osvojenom srebrnom medaljom na seniorskom prvenstvu Srbije prethodnog vikenda završili smo  ovogodišnja takmičenja i  očekuje nas zaslužena  pauza od tri nedelje- istakli su iz bokserskog kluba Banat.

Nakon 7. kola BLS Banat zauzima 4. mesto među 50 klubova iz cele Srbije koji inače učestvuju u najačoj domaćoj ligi. Završetkom takmičarske sezone 2022.godine  BK Banat bogatiji je za još dva reprezentativca, Andreja Racića i Josifa Belića  koje početkom 2023. godine očekuju rpeprezentativne pripreme dok će  Ruža Zakić, ako uspe da reguliše težinu, biti 6. takmičar reprezentativnog statusa iz redova BK BANAT- ističu iz kluba.