U dvorcu Nojhauzen, u Srpskoj Crnji, počela je petodnevna  manifestacija „Deda Mrazovo novogodišnje selo“.

Svečanom otvaranju  prisustvali su zamenik finskog ambasadora Lassi Harmal, predsednik opštine Nova Crnja  Vladimir Brakus sa saradniicma i direktor Turističke organizacije Nova Crnja Nikola Tolčin.

 

Na svečanom otvaranju zamenik finskog ambasadora Lassi Harmal zahvalio se predsedniku opštine Nova Crnja na pozivu i čestitao svima predstojeće praznike.

 

„Ambasada Finske rado je podržala održavanje tradicije koju neguje opština Nova Crnja. Veoma sam zadovoljan i srećan što sam video koliki je napor lokalna samouprava ulažila da ovaj dvorac dovede u ovo lepo stanje i da se atmosfera „Deda Mrazovog novogodišnjeg sela“ oseti na pravi način“, rekao je Lassi Harmal.

 

„Da opština Nova Crnja misli na svoje meštane ogleda se u tome što radimo na svim poljima i trudimo se da meštani osete boljitak, tako smo i ove godine organizovali manifestaciju „Deda Mrazovo novogodišnje selo“ zajedno sa finskom ambasadom kako bi mališani sa roditeljima što više uživali u ovom prelepom ambijentu“, rekao je predsednik opštine Nova Crnja  Vladimir Brakus.

Direktor Turističke organizacije Nova Crnja Nikola Tolčin zahvalio se opštini Nova Crnja na podršci, kao i zameniku finske ambasade na poseti.

„Manifestacija „Deda Mrazovo novogodišnje selo“ trajaće pet dana uz bogat dečji i zabavni program. Ove godine odziv je zaista velik, vlada veliko interesovanje  što je pokazatelj da radimo pravu stvar“, rekao je Nikola Tolčin.

Direktor festivala „Srbija u ritmu Evrope“ Igor Karadarević izrazio zadovoljstvo što je deo tradicije koju neguje opština Nova Crnja.

„Finska ambasada se  pokazala kao veliki prijatelj i dece Srbije i Republike Srbije i uvek se rado odazove pozivu. Veliko  nam je zadovoljstvo da možemo biti deo tradicionalne manifestacije „Deda Mrazovo novogodišnje selo“  koje se održava u Srpskoj Crnji. Nastavlja se deljenje poklona deci ovde u dvorcu, u duhu božićnih i novogodišnjih praznika. Nadam se da će deca uživati tokom petodnevne manifestacije i da će odavde izaći sa osmehom na licu“, rekao je Igor Karadarević  i poželeo srećne praznike i istakao da ne treba zaboraviti da smo deo Evrope, da živimo u Evropi i da naša deca imaju najbolju budućnost.

Deda Mraz je mališanima uručio novogodišnje paketiće.

 

 

Mališani oduševljeni predstavom „Negde preko sedam brda“ koju su izveli Tatjana Reljin i Miljan Vuković.

 

Deda Mraz će boraviti u svom selu u i danas u periodu od 16 do 18 časova te će tom prilikom sva prisutna deca moći da se fotografišu i druže sa njim!

POGLEDAJTE KOMPLETAN PROGRAM MANIFESTACIJE: