Potražiti savet stručnjaka je znak jačine, a ne slabosti. Benefiti psihoterapije su brojni. Psihoterapija nije namenjena samo ljudima sa  psihičkim tegobama ili onima koji trenutno ne uspevaju da se samostalno izbore sa životnim izazovima. Ona je pre svega način da bolje upoznate sebe, unapredite zdravlje i svakodnevni život, kao i odnose sa drugima.

„Svako od nas ima jedinstven mentalni sklop satkan od emocija, mišljenja i usvojenih obrazaca ponašanja koji kroje naš pogled na svet i način života. U savremenom društvu preopterećenom poslom, ličnim usavršavanjem i globalnim promenama naročito je teško uspostaviti balans i izboriti se sa svakodnevnim stresom. Koliko god ste stabilna ličnost u nestabilnom ili ekonomski urušenom društvu nemoguće je da to ne ostavi trag na vaše mentalno zdravlje. Psihoterapija je namenjena svima. A to znači da se svi  u svom životu susrećemo sa nekim promenama, izazovima, problemia“, rekla je Tanja Todorović psihoterapeut i defektolog.

KOJE TO PROBLEME REŠAVA PSIHOTERAPIJA, KAD SU DECA U PITANJU

Uglavnom se odnosi na školske probleme (adaptacija, trema, učenje…) narušeni odnosi između roditelja i deteta (neposlušnost, rizična ponašanja, u procesu razvoda…), narušenih odnosa sa braćom i sestrama, teškoće sa psihosomatskim tegobama, funkcionisanje u grupi vršnjaka, ili kod trauma.

KAD SE MLADI I ADOLESCENTI NAJČEŠĆE JAVLJAJU ZA PSIHOTERAPIJU, I U KOJIM SITUACIJAMA IM POMAŽE

Kad su mladi i adolescenti u pitanju, najčešće im psihoterapija pomaže kod problema identiteta, samopouzdanja, krize odrastanja, strahova, profesionalne orjentacije, teškoće u seksulanoj identifikaciji, takođe kad narušenih odnosa između adolescenata i roditelja. Neretko je i depresivno stanje, suicidalnost ali i bolesti zavisnosti.

ODRASLI SE ODLUČUJU ZA PSIHOTERAPIJU U KOJIM ŽIVOTNIM SITUACIJAMA

U vremenu tehnologije, brzog načina života i stresa psihoterapija je sve traženija. Odrasli su benefite psihoterapije pronašli kod svakodnevnih životnih problema, stresa, razvoja karijere i međuljudskih odnosa. Strahovi, anksioznost, depresija, bračne ili partnerski  problemi, sindrom sagorevanja na poslu, teškoće sa psihosomatskim tegobama, traume ili gubitak bliskih osoba su takođe teme zbog kojih odrasli dolaze na psihoterapiju.

PSIHOTERAPIJA JE NAMENJENA I PAROVIMA I PORODICI

Parovima i porodicama psihoterapija pomaže kod nezadovoljstva porodičnim ili bračnim životom, najčešće je u pitanju komunikacija i razmena emocija. Ali i prevare kao i porodični i partnerski konflikti.

Za roditeljstvo ne postoji uputstvo, greške su neminovne, koje se modifikuju kroz psihoterapijski rad.

Takođe dolaskom novih člannova porodice, menja se porodični kontekst i često je potrebno raditi na relaciji između supružnika ali i postporođajnoj depresiji.

Više o Todorović centru moćete pronaći na sajtu www.psihoterapijazrenjanin.rs ili Facebook stranici i Instagram stranici

Detaljnije o uslugama i cenama koje nudi „Todorović centar“ pogledajte OVDE.

RADNO VREME

Ponedeljak- petak od 8 do 21 časova

Subota 8-17 časova

Nedelja 9-12 časova

ADRESA

Žitni trg 12/2

23000 Zrenjanin

BROJ TELEFONA ZA ZAKAZIVANJE:

062/1631448

E MAIL

todorovic.centar@gmail.com