Dobrovoljno davanje krvi u Zrenjaninu biće održano  23. februara 2023. godine u saradnji sa Crvenim krstom Zrenjanin i Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine od 09.00 do 13.00 časova u prostorijama Mesne zajednice „Dositej Obradović“. 

U Srbiji od 100 ljudi koji mogu dati krv to učini 3. Takođe, u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Tokom lečenja često moraju da primaju transfuzije i to je ono što im spasi život. Usled epidemije i brojnih problema situacija sa zalihama krvi u našoj zemlji je veoma nepovoljna.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) u saradnji sa Crvenim krstom Zrenjanin i Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine poziva sve sugrađane koji su u mogućnosti da se priključe velikoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je ove godine organizovana povodom Svetskog dana dece obolele od raka.

Donacije nisu samo materijalne i naš doprinos ne zavisi uvek od toga koliko novca možemo da doniramo. Naprotiv, ono što je najvažnije da bi se sačuvali životi zapravo nije materijalno i većina nas to može da donira 4 puta godišnje.

Kada bismo to radili nijedno dete ne bi došlo u situaciju da mu život bude ugrožen jer zalihe krvi nisu dovoljne.