Zrenjanin- Predsednik Oštine Nova Moldava (Rumunija) Jon Kisalica posetio je Zrenjanin, zajedno sa svojim saradnicima, a gradonačelnik Simo Salapura organizovao je tim povodom prijem za goste u svom kabinetu.
Prijemu su prisustvovali i Darko Vukić iz Regonalnog centra za razvoj „Banat“ i Željko Cvijanović, direktor Predškolske ustanove Zrenjanin.

Tokom tog susreta bilo je reči o mogućnostima saradnje Opštine Nova Moldava i Grada Zrenjanina, u različitim oblastima.
Posebno je ukazano da bi ta saradnja mogla biti ostvarena kroz različite IPA programe prekogranične saradnje Srbija – Rumunija. Upravo jedan od projekata sa partnerima iz Nove Moldave realizovaće Predškolska ustanova Zrenjanin, koja je već učestvovala u programima prekogranične saradnje sa partnerima iz nekoliko gradova u Rumuniji.


Nova Moldava je opština u rumunskom okrugu Karaš-Severin, u pograničnoj oblasti Đerdapa, na suprotnoj obali Dunava naspram srpskih opština Golubac i Veliko Gradište, s kojima takođe ostvaruje određene vidove saradnje. Mestu je kao nekadašnje selo priključena  Stara Moldava , a naselje je značajno po prisutnoj srpskoj nacionalnoj manjini u Rumuniji.