Sport – U nedelju 12. februara 16 takmičara MK Omladinac nastupilo je na kadetskom i juniorskom državnom prvenstvu u sve tri discipline, u pojedinačnim i ekipnim kategorijama i tom prilikom osvojili su brojne medalje. Državnom prvenstvu su prethodila brojna uspešna domaća i strana takmičenja za članove MK Omladinac kao i zimske pripreme u Temišvaru za floret i pripreme u nacionalnom centru mačevalačkog saveza u saradnji sa klubom MK Silni.

Na ovom turniru su se naši takmičari borili protiv mačevaoca iz 10 klubova iz raznih gradova Srbije i osvojili sledeće medalje:

Tri titule:
Kantar Kosta – zlato kadetski floret
Patrik Barši, Kosta Kantar, Tadej Mirković – zlato ekipni juniorski floret
Teodora Pomorišac, Tara Majkić, Isidora Bikić, Isidora Doroški – ekipni juniorski mač

pet vicešampiona
Patrik Barši – juniorski floret
Mila Zorić – kadetski i juniorski floret
Nešić Stefan, David Ujčić, Viktor Čoma – ekipni juniorski mač
Radlovački Nađa, Zorić Mila, Pražić Minja – ekipni juniorski floret

Šest bronzanih medalja
Teodora Pomorišac – juniorski mač
Isidora Bikić – kadetski mač
Nađa Radlovački – kadetski mač i kadetski floret
Tadej Mirković – kadetski mač
Nešić Stefan – juniorski floret

Pored državnog prvenstva, istog datuma se održao mediteranski šampionat u Zagrebu gde je takmičarka našeg kluba iz Novog Sada Magdalena Ćika osvojila bronzanu medalju u U15 kategoriji disciplina mač. Magdalena je od skoro nova članica našeg kluba koja trenira i radi dugo godina sa bivšim trenerom Omladinca Dumitrov Veselkom. Ovo je dugo očekivana medalja sa mediteranskog šampionata, nakon 10 godina MK Omladinac ponovo je na postolju mediteranskog šampionata. Magdaleni je ovo još jedna u nizu medalja, nije bilo domaćeg ni međunarodnog takmičenja na kojem ona nije bila na postolju u najmanju ruku, najčešće kao šampionka. Čestitamo našoj takmičarki i želimo uspešan nastavak sezone.

Ispred nas su brojna takmičenja kako strana tako i domaća koja očekuju mačevaoce Zrenjanina do kraja sezone. Juniorski svetski kup za mač u Vršcu, Vratislavia kup u Poljskoj za floret, Trofej Silnog za mač u Beogradu, Filip Mihalj i Olimpici takmičenja u Mađarskoj u floretu i maču, Tradicionalni Uskršnji turnir u Zrenjaninu i naravno seniorsko i pionirsko Državno prvenstvo na kraju sezone. Evropsko prvenstvo će se održati u Talinu za kadete i juniore i naš klub ima dve predstavnice, Magdalena Ćika i Mila Zorić koje su se uspešno kvalifikovale plasmanom na domaćoj i evropskoj rang listi.
Želimo našim takmičarima puno uspeha na predstojećim takmičenjima.