Sport- Ovog vikenda džudisti zrenjaninskog Proletera ostvarili su rezultate vredne divljenja. Zaista se u gradu na Begeju rađaju novi vanserijski šampioni u ovom olimpijskom sportu i prelepoj borilačkoj veštini. Milan Bulaja osvojio je 3. mesto  na Evropskom kupu u Sarajevu, dok su mladi džudisti na međunarodnom turniru u Pančevu uzeli 21 medalju.

Milan Bulaja

„Navikli su nas naši takmičari na sjajne rezultate, ali su ovog 19. marta 2023. godine zaista bili fenomenalni.
Na Evropskom kupu za juniore u Sarajevu naše dete Proletera na svom prvom nastupu u ovom uzrastu bio je odličan. Imao je 5 mečeva od kojih je pobedio 4 i nažalost imao je 1 poraz. U prvom kolu savladan je reprezentativac Turkmenistana, u drugom kolu našao se Rumun Rares koji je nažalost savladao Bulaju, ali mu i dao lekciju i zadatak svima nama da radimo dalje i narednog puta budemo još bolji. Posle tog meča padali su Hrvat, Mandić i kolega iz srpske reprezentacije i onda na kraju najubedljivije Holanđanin.Veliko iskustvo i podstrek za mladog Bulaju i predstoji period u kome će sigurni smo još više zablistati“ istakli su iz OJK Proleter Zrenjanin.
U isto vreme u Pančevu je održan  međunarodni turnir gde je podmladak Proletera bez premca odneo šampionski pehar i to sa 21 osvojenom medaljom (9 zlatnih).
„Stvarno rezultat za respekt i obaveza da i dalje radimo ovako i pravimo uspehe za divljenje“-rekao je trener Tomislav Kohajm.
Narednog vikenda đžudiste Proletera očekuje veliki međunarodni turnir u Beogradu (Trofej Beograda).