prijemvaterpoloturnir_3Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i član Gradskog veća Aleksandar Jevđić primili su danas u Gradskoj kući predstavnike vaterpolo ekipa koje učestvuju na međunarodnom turniru u Zrenjaninu – reprezentacije Irana, kluba „Adelaida džets“ iz Australije i domaćina turnira, vaterpolo kluba „Proleter“. Prijemu je prisustvovao i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura.

Trodnevni turnir u Zrenjaninu, koji je počeo juče, okupio je šest ekipa, a osim pomenutih, na njemu učestvuju i vaterpolo klub „Vojvodina“ iz Novog Sada, VK „Bečej“ i VK „Radnički“ Kragujevac. Ekipe iz inostranstva stigle su zahvaljući angažovanju našeg sugrađanina, nekadašnjeg vaterpoliste Dušana Damjanovića, sada trenera ekipe „Adelaida džets“, kao i Aleksandra Ćirića, trenera reprezentacije Irana. Damjanović je već dve sezone trener u Australiji i, kako kaže, imao je veliku želju da u svoj grad dovede ekipu koju sada vodi, a u toj nameri naišao je na veliko razumevanje čelnika Sportskog saveza, Grada Zrenjanina i vaterpolo kluba „Proleter“.

Menadžer reprezentacije Irana Vahid Rezai pohvalno se izrazio o boravku njegove reprezentacije u Srbiji i mogućnosti da u vaterpolo sportu uče od najboljih – svetskih i olimpijskih šampiona, a samim tim i da napreduju.

prijemvaterpoloturnir_4Prijemu je prisustvovali kapiten „Adelaide džets“ Tomas Dajmon i menadžer Majk Dajmon, koji takođe ističu da je ovo pravi način da se napreduje i u vaterpolu načini korak više, i ka tom cilju je i usmeren njihov boravak u Zrenjaninu i učešće na turniru. Oni po prvi put borave u našoj zemlji i puni su impresija, jer su imali priliku i da saznaju nešto i o našoj kulturi, običajima, gastronomiji, muzici.
– Veliko je zadovoljstvo sresti i upoznavati različite kulture, a mi do sada nismo imali predstavu o Srbiji kao zemlji. Naši utisci su veoma pozitivni i zaista uživamo u svakom trenutku koji ovde provodimo – kažu Australijanci.

Izvor: Grad Zrenjanin