Zrenjanin- Realizacija infrastrukturnog projekta u centru grada počela je raščišćavanjem terena i uklanjanjem objekata u Nemanjinoj ulici i gradnjom potpuno nove ulice na prostoru između Pupinove i ulice Slobodana Bursaća.

Značaj tog zahvata je višestruk, a on je predviđen i planom uređenja centra Zrenjanina, prema projektu prof. Branislava Mitrovića, na osnovu kog je i do sada realizovana pešačka i saobraćajna zona na Trgu slobode i ulicama Kralja Aleksandra Karađorđevića, Kralja Petra Prvog i Gimnazijskoj.

Radovi u Nemanjinoj ulici

Formiranje pristupne ulice iz Nemanjine podrazumeva gradnju saobraćajnice sa trotoarima, uz svu pripadajuću komunalnu infrastrukturu (elektro i kanalizaciona mreža, rasveta), kao i odgovarajućeg parking prostora.

Nova ulica završiće se okretnicom nadomak sadanjeg parkinga JP „Pošta  Srbije“ s mogućnošću povezivanja na ulice Pupinova i Slobodana Bursaća u narednim fazama projekta.

Uređenjem ove lokacije, centar grada dobija nov kvalitet, praktično se širi i uz nova mesta za parkiranje otvara prostor za formiranje novih stambenih i poslovnih sadržaja u budućnosti.