Sport- Proteklog vikenda, 11. i 12. marta u Zagrebu, održan je 25. po redu „Rapir cup“ na kome su učestvovali takmičari iz Mačevalačkog kluba Omladinac koji su imali odličan nastup i osvojili dve medalje. S obzirom da je u pitanju internacionalni turnir, posećenost je bila velika gde je učešće uzelo preko 180 takmičara iz Slovenije, Italije, Kipra, Švedske, Mađarske, Turske, Katara, Gruzije, Hrvatske i Srbije. Na programu je bila disciplina floret u kategoriji dece do 9,11,13,14 i 15 godina, kao i za kadete i juniore u muškoj, ženskoj i mix konkturenciji. 

Mačevalački  klub Omladinac  predstavljalo je 7 takmičara koji su osvojili sledeće rezultate:

Kao najmlađa od svih, nastupala je Marina Mukušan u mix kategoriji do 9 godina. Posle maksimalnog broja ostvarenih pobeda u grupi, ona se pozicionirala na 2. mesto u eliminacionim borbama. Pobedivši 3 borbe za redom, Marina se našla u finalu. Posle neizvesne borbe od 10-9, Marina je izgubila od takmičara iz Švedske Ivacs Milana i time zauzela 2. mesto u konkurenciji od 18 takmičara.

U kategoriji kadeta i juniora, nastupali su i naši takmičari Mila Zorić i Kosta Kantar. U kategoriji kadeta, Mila Zorić je zauzela 3. mesto od 17 takmičarki. Posle najboljeg plasmana borbi u grupi, zaustavljena je u polufinalu kada je rezultatom 15-12 izgubila od takmičarke sa Kipra Kopyltsova Elizabete. Iako je još uvek kadet, Mila se oprobala i u juniorskoj konkurenciji gde je zauzela 5. mesto izgubivši borbu za medalju rezultatom 15-14.

Kosta Kantar je kod kadeta posle 3 pobede i 2 poraza u grupnoj fazi, zaustavljen u osmini finala porazom od 15-6 od Poprask Marka iz Slovenije i time završio plasman na 7. mestu u konkurenciji od 18 takmičara. Kao i Mila, Kosta je radio i stariju kategoriju u kojoj je takođe zauzeo 7. mesto od 12 takmičara izgubivši borbu za medalju.

Na takmičenju su još nastupali i Budišin Petra koja je zauzela 12. mesto u U11 kategoriji, Pražić Minja 23. i Budišin Olivera 24. mestu u kategoriji U14 i Novaković isidora 27. mesto u kategoriji U13.

„Već narednog vikenda naši takmičari idu u Vrodclav u Poljsku kako bi oprobali svoju spremnost na pionirskom turniru „Challenge Wratislavu“ u floretu gde očekujemo jednako dobre rezultate“ – istakla je Teodora Golić pomoćni trener MK Omladinca.

.