Sport- Proteklog vikenda odigrano je 7. kolo Vojvođanske fudbalske lige grupa „Istok“. U jednom od derbija kola Vojvodina 1928 je u Perlezu bila ubedljiva protiv Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva rezultatom  3:0.

Perležani su poveli već u 11. minutu, Milan Šušnjar je centrirao sa desne strane, a najbolje se u kaznenom prostoru snašao Goran Radišić. Posle odlične kontre u 28. minutu Milan Šušnjar je doveo domaće u prednost od 2:0. Konačan rezultat postavio je Jovan Kozić u 52. minutu, odlično je reagovao posle kornera sa Leve strane i doneo radost svojim saigračima.

Budućnost iz Srpske Crnje je u nadoknadi vremena upisala tri boda. Protiv OFK Proletera iz Banatskog Karlovca bilo je mnogo uzbuđenja. Poveli su gosti u 26. minutu posle autogola Aleksandra Leđanca. Mučili su se domaći do samog finiša, a Goran Vlaučin je golovima u 83. minutu u 93. minutu doneo preokret i veliku radost svojim saigračima.

Rusanda je posle smene trenera, predvođena Jovom Simanićem došla do pobede. Melenčani su čini se bez većih problema stigli do pobede, i polako idu prema sredini tabele. Trostruki strelac za domaće bio je Marko Vukoje, dok je u finišu utakmice gol za BAK postigao Dušan Anđelić.

U ostalim utakmicama kola su postignuti sledeći rezultati: Jedinstvo (Vlajkovac) – Borac (Starčevo) 3:2, ŽAK – Radnički (Kovin) 2:0, Kozara – Begej 5:2, Mladost (Omoljica) – Sloboda (Novi Kozarci) 3:2 i Polet (Idvor) – Crvena zvezda (Rusko Selo) 1:1.

U Narednom 8. kolu igraju: Borac (Starčevo) – BAK, Jedinstvo (BK) – Rusanda, Crvena zvezda (Rusko Selo) – Vojvodina 1928, Sloboda (NK) – Polet (Idvor), Begej – Mladost (Omoljica), Radnički (Kovin) – Kozara, OFK Proleter – ŽAK, Jedinstvo (Vlajkovac) – Budućnost (Srpska Crnja).

Tabelu i rezultate pogledajte OVDE