Sport- Proteklog vikenda 25. i 26. marta, takmičari Mačevalačkog kluba Omladinac nastupali su na Florina Eurocup-u (Grčka) u uzrastu dece do 12 i 14 godina u maču za dečake i devojčice. Posećenost turnira je bila velika s obzirom da je nastupalo preko 120 takmičara iz Turske, Izraela, Bugarske, Ruminije, Grčke i Srbije. MK Omladinac predstavljalo je devetoro učesnika koje su predvodili treneri Ana Sel i Veselko Dumitrov.

Kao najmlađi i najuspešniji bili su Nemanja Gladić i Una Petković.  Posle grupne faze od dve pobede, Nemanja je u eliminacionoj fazi zaustavljen u osmini finala gde je izgubio borbu za medalju od takmičara iz Grčke rezultatom 10-8.  Na kraju, Nemanja je zauzeo 7. mesto u konkurenciji od 33 takmičara u kategoriji dece do 12 godina.  Takmičarka koja se još izdvojila bila je Una koja je kao i Nemanja imala 2. pobede u grupi i rezultatom 10-4 izgubila je od takmičarke iz Grčke. Zaustavljena je borbom za medalju i na taj način završila takmičanje na 8. mestu od ukupno 31. takmičarke do 12 godina.

Na takmičanju su još učestvovali i David Matić koji je osvojio 24. mesto i Aleksandar Vasilić koji je osvojio 18. mesto u kategoriji U12. Penezić Ena 42. mesto, Kalina Vranješ 24. mesto i Magdalena Ćika 20. mesto u kategoriji U14. Lea Moravski 24. mesto i Kalina Vranješ 12. mesto u kategoriji U12.

 

Već narednog vikenda takmičari Omladinca oprobaće svoju snagu na Svetskom prvenstvu za kadete i juniore koje se održava u Plovdivu (Bugarska). Od 1. do 10. aprila na repertoaru biće pojedinačne i ekipne discipline u muškoj i ženskoj kategoriji. Od strane Mačevalačkog saveza Srbije, reprezentativce iz MK Omladinca predstavljaće sledeći:

1. Kosta Kantar- floret kadeti

2. Teodora Pomorišac- mač juniorke

3. Mila Zorić- floret kadetkinje

4. Isidora Bikić- mač juniorke (slika 4)

Treneri koji ih predvode su Ana Sel i Nikola Petrović.

Većina naših takmičara do sada nije imala priliku da učestvuje na tako velikom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo ali i pored toga očekujemo dobre rezultate kao i veliko iskustvo koje će naši takmičari steći ovom prilikom