Skupština Grada Zrenjanina je odobrila sredstva za realizaciju projekta Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin za unapređenje zdravstvene zaštite kardioloških bolesnika u iznosu od 2.500.000 dinara u 2023. Godini. To su sredstva opredeljena za dolazak interventnih kardiologa sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica.

Zahvaljujući izuzetnoj saradnji Grada Zrenjanina i Opošte bolnice Zrenjanin, od sutra, pa svakog četvrtka će dolaziti interventni kardiolozi iz IKVB Sremska Kamenica za potrebe Angio sale, kako bi se ukinula lista čekanja za ugradnju stentova. Istovremeno, Prof. dr Dragan Kovačević, takođe iz IKVB Sremska Kamenica, nastavlja da dolazi jednom nedeljno i radi implementaciju pejsmejkera. On dolazi već godinu dana i uspeli smo da ukinemo listu čekanja“, navodi se u saopštenju menadžmenta Opšte bolnice Zrenjanin.

Ove korake je menadžment Bolnice preduzeo kako bi se premostio period dok zrenjaninski lekari ne završe specijalizacije i obuke, kako bi bili u mogućnosti da samostalno rade u punom obimu.