alisa_800_479Politika- Na redovnoj konferenciji za medije Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu, portparolka Alisa Kockar postavila je pitanje da li se vlast na svim nivoima zapravo trudi da zakone primenjuje selektivno, uzimajući u obzir isključivo interese pojedinaca, a ne šire zajednice?

S jedne strane, imamo odluku takozvanog nezavisnog sudstva da je postavljanje splava na jezeru u redu. Jedan ugostitelj je na putu da pobedi organizovanu inicijativu velikog broja ljudi. Naravno, žalbe i protesti se spremaju i to je nešto što je i očekivano i svakako treba podržati.S druge strane, imamo odluku nadležnih organa da se zatvori prilaz nasipu na Tisi, nasipu ka Elemiru i Tarašu. Obrazloženje koje imamo priliku da čujemo je da je to opasno skretanje na levo iz pravca Novog Sada, a samo sa druge strane mosta postoje prilazi za obe strane. Ako i jeste tako… Zašto adekvatan prilaz nije izgrađen kada ga bar 4.500 stanovnika Zrenjanina smatra potrebnim? Građani Elemira i Taraša znaju koliko im je taj, iako nije širok i nije preterano reprezentativan, put značio, čak i takav. Ili, ako nije moguće imati prilaze na toj lokaciji, zašto se i ostali ne zatvore?

Alisa Kockar je upitala: „Kako je moguće da se prilazi selektivno zatvaraju? I zašto se na tom konkretnom prilazu nalazi mašina koja skoro svakoga dana otvara prolaz sklanjajući nasutu zemlju i posle je vraća? Za koga? Koliko to košta, da li se isplati i kome?“ Ako je odgovor da je saobraćaj po vodozaštitnim nasipima zabranjen, kako to da je deo puta od Pančeva ka Novom Sadu, u dužini od 5 kilometara, otvoren za saobraćaj kada je u pitanju nasip pokraj Begeja koji brani Knićanin?

Sve ovo nas vraća na početno pitanje. „Da li se vlast na svim nivoima zapravo trudi da zakone primenjuje selektivno, uzimajući u obzir isključivo interese pojedinaca, a ne šire zajednice? Ili samo ne ume da pronađe alternativno rešenje i reši probleme koji muče građane? Nisam sigurna koja je od ponuđene dve opcije lošija po sve nas,“ zaključila je portparolka.