Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je danas Opštu bolnicu Đorđe Joanović i sa direktorom bolnice dr Igorom Kitaresku obišao novi CT skener i postojeću Angio salu.

„U cilju sprovođenja mera za brigu o javnom zdravlju danas smo posetili opštu bolnicu gde smo odlukom skupštine opredelili novčana sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara za rešavanje urgentnih problema kada su u pitanju kardiološki pacijenti. To znači da sadašnju listu čekanja za šest meseci svedemo na nulu. To će biti veliki doprinos za unapređenje zdravlja kvaliteta lečenja u našoj bolnici. Želim da istaknem da smo prethodnih godina po projektima od Pokrajine dobijali oko prosečno 40 miliona dinara godišnje, a samo prošle godine dobili smo rekordnih 120 miliona dinara.  Hvala Pokrajini što je prepoznala Zrenjanin kao važan resurs za lečenje pacijenata sa teritorije srednjeg Banata. Želim takođe da istaknem da grad ima izuzetno saradnju sa opštom bolnicon i da smo kroz raznorazne projekte i donacije dosta pomogli“, rekao je gradonečelnik Simo Salapura prilikom današnje posete.

U Angio sali se u proseku godišnje uradi oko 450 intervencija.

Direktor zrenjaninske bolnice dr Igor Kitaresku zahvalio se gradonačelniku na današnjoj poseti.

„Želeo bih da se zahvalim gradonačelniku grada Zrenjanina i skupštini grada Zrenjanina za opredeljena sredstva od 2,5 miliona dinara za oblast interventne kardiologije. U pitanju je implantacija pejsmejkera gde će profesor Kovačević nastaviti da dolazi u zrenjaninsku bolnicu i ugrađuje trajne pejsmejkere. Istovremeno, najveći deo ovih sredstava biće opredeljen u drugu oblast interventne kardiologije, a to je dolazak interventnih kardiologa iz Kamenice ili Kliničkog centra Srbije za ugradnju pesmejkera srca“, rekao je dr Igor Kitaresku.

SMANJENA LISTA ČEKANJA ZA CT SKENER


„Lista čekanja ovim sredstvima biće smanjena na minimum i mi se nadamo da ćemo čak i ukinuti liste čekanja i ući u neki miran period, gde će bolesnici u najbržem mogućem roku biti rađeni nakon skidanja te liste čekanja. Ova sredstva će biti upotrebljena za dolazak interventnih kardiologa iz cele Srbije prevashodno iz Instituta za kardio vaskularne bolesti Sremska Kamenica. Zrenjanin čekaju velike stvari u ovoj godini, imaćete priliku da vidite najnoviji CT,  čekamo upotrebnu dozvolu za njega, merenja su rađena i biće u najbrže mogućem roku pušten u rad. To je CT aparat koji je kupilo Ministarstvo zdravlja republike Srbije preko centralizovane javne nabavke“, istakao je direktor bolnice.

 

USKORO MAGNETNA REZONANCA U ZRENJANINU

Prostor gde će biti izgrađen objekat za magnetnu rezonancu.

„Očekuje se da će za dve do tri nedelje krenuti radovi za adaptaciju prostora za magnetnu rezonancu. Magnetna rezonanca  će uskoro stići u Zrenjanin i mi se nadamo da će krenuti sa radom u junu ili julu mesecu“, rekao je dr Kitaresku.

„Zajednički radimo na najvažnijoj stvari, a to je dobijanje magnetne rezonance i očekujemo da se ove godine taj veliki kapitalni projekat reši za zrenjaninsku bolnicu i da imamo još bolji kvalitet lečenje na teritoriji grada Zrenjanina“, rekao je gradonačelnik.