Ove nedelje, u četvrtak, 27. aprila u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina završava se 17. zrenjaninska turneja filmskog festivala „Slobodna zona“ projekcijom španskog igranog filma „Časna sestra fudbalski trener“.

Film počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan.

U nedelju, 30. aprila na bioskopskom repertoaru u okviru dobro znanog matinea u 11 časova prikazuje se dečji animirani film „Pastanjan i tri njušketara“ a u večernjem terminu u 20 časova ljubitelji crnohumornih drama i ostvarenja sa područja bivše Jugoslavije, mogu da pogledaju film bosanskohercegovačkog reditelja Pjera Žalice „Praznik rada„.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

 

17. TURNEJA FILMSKOG FESTIVALA „SLOBODNA ZONA“

 

U četvrtak, 27. aprila igranim filmom «Časna sestra fudbalski trener» završava se ovogodišnja sedamnaesta zrenjaninska turneja filmskog festivala „Slobodna zona“.

Film počinje u 20 časova. Ulaz je slobodan.

 

Igrani film: „Časna sestra fudbalski trener„

Režija: Roberto Bueso (Španija)

Film u trajanju od 109′

Sestra Marina, veoma neortodoksna monahinja, poslata je tokom leta 1994. u El Paral, internat za dečake kom preti zatvaranje u bliskoj budućnosti. Iako dečaci Marinu dočekuju uz razne podvale, oni će, malo-pomalo, postati nešto veoma nalik porodici koju nikada nisu imali.

Osim svog humora, ono što film čini zaista posebnim su lukavstvo i hrabrost potrebni ovoj ženi da inspiriše decu i nauči ih pravim vrednostima. Zato film govori o istinskom učenju, onom koje je istrajno i koje razume da dete uvek zaslužuje drugu šansu. Ovo je takođe priča koja govori o pojmu „doma“ i potrebi da se zasnuje prava porodica.

ČASNA SESTRA FUDBALSKI TRENER

 

FILMSKI MATINE

Nedelja, 30. april – 11 časova

„Pastanjan i tri njušketara“

„Nakon što su dokazali svoje veštine i zaradili poverenje kralja, on i Njušketari moraju da brane kralja od tajne zavere zlog kardinala Rišeljea koji planira da preuzme vlast.“

 

 IGRANI FILM

Nedelja, 30. april – 20 časova

Film „Praznik rada“

 

„Nakon deset godina u Nemačkoj, Armin u gluvoj noći dolazi u Bosnu. Prvomajski su praznici, tek je oženjen, želi da iznenadi oca Fudu. Nema ga kod kuće. Komišija kaže: uhapsiše Fudu, ko zna zašto. U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi saznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.“

Režija: Pjer Žalica

Uloge: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović.

Trejler: https://youtu.be/ymOjB7fdkMw