U četvrtak 27. aprila zbog izvođenja dodatnih radova na izgrađenom mernom mestu u MZ „Dositej Obradović“ doći će do dvočasovnog prekida vodosnabdevanja u naseljima D2 i D3. Tridesetak minuta nakon puštanja vode u sistem doći će do normalizacije vodosnabdevanja u pomenutim naseljima.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin će u četvrtak 27. aprila izvoditi neophodne dodatne radove na izgrađenom mernom mestu u MZ „Dositej Obradović“.

Zbog potreba izvođenja radova u vremenu od 11 do 13 časova doći će do prekida vodosnabdevanja u naseljima D2 i D3.

Odmah po završetku radova, zbog kojih će doći do prekida vodosnabdevanja, voda će biti puštena u mrežu i tridesetak minuta nakon toga doći će do normalizacije vodosnabdevanja u pomenutim naseljima u MZ „Dositej Obradović“.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin se zahvaljuje svim stanovnicima naselja D2 i D3 na strpljenju i razumevanju.

„JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je pre roka, koji je bio do kraja ove godine, završilo izgradnju svih 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži u gradu koji su pokriveni SKADA sistemom za daljinsko upravljanje, odnosno prikupljanje i prenos podataka, a za koje je sredstva obezbedila Republika Srbija, sa ciljem unapređenja vodovodne infrastrukture u gradu.
Formiran je telemetrijski sistem vodovodne mreže koji će stvoriti uslove da se merenjem količine protoka evidentiraju tehnički gubici vode u pojedinim zonama grada i na taj način planiraju dalje rekunstrukcije vodovodne mreže i preduzimaju određene radnje kako bi ti gubici bili eliminisani, a što će dovesti do još stabilnijeg i kvalitetnijeg vodosnabdevanja“, rekao je mr Siniša Gajin, dipl.inž.men. rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.