Zrenjanin- Danas, 12. aprila, u foajeu Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ održana je Press konferencija povodom najave 72. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji se i ove godine održava u Zrenjaninu. Tom prilikom, potpisan je i ugovor o donatorstvu između kompanije GOMEX i Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, domaćina Festivala.

Na press konferenciji, novinarima su se obratili Ivana Kukolj zamenica direktora NP „Toša Jovanović“, Dragan Ranisavljević, finansijski direktor kompanije GOMEX i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji su najavili da će najstariji pozorišni festival u regionu još jednom biti održan u Zrenjaninu, od 18. do 25. aprila. U svom obraćanju, zamenica direktora NP „Toša Jovanović“ Ivana Kukolj govorila je o ovogodišnjoj selekciji i pozvala ljubitelje teatra da posete festival.

Predstavnik grada Zrenjanina, Saša Santovac, naglasio je da je grad uvek tu da pomogne, izrazivši pritom i veliku zahvalnost zaposlenima u Narodnom pozorištu, ali i kompaniji Gomex koja je tradicionalno uz Festival.

„Kultura je nešto kroz šta se ogledamo, i kao sredina, i kao država, i kao ljudi. Kakav god bio taj odraz u našim očima, najvažnije je da ona postoji. Zamislite kakva bi bila ova sredina, i mi sami, i da li bismo bili uopšte ispunjeni i svoji, da nemamo pozorište kao jedan od najznačajnijih znakova ovoga grada, jer ova zgrada je već 185 godina jedan od zaštitnih znakova Zrenjanina. Ako možemo na neki lep način da predstavimo našu sredinu i naš grad, onda je to upravo kroz ovo pozorište. I kada ovako nešto kažem, onda je sasvim prirodno da kompanija Gomex, koja je poznata po svojoj društvenoj odgovornosti i prepoznavanju značaja kulture za sredinu, iskoristi ovaj topli način da se približi svojim potrošačima, ali pre svega građanima ovog grada. Mi podržavamo pozorište i sve vredne ljude u njemu već 13 godina, koliko smo generalni sponzor, i prosto je teško zamisliti da Gomex, kao jedna od najvećih kompanija grada, ne podrži nešto što je prepoznatljivi znak Zrenjanina“ ,rekao je Dragan Ranisavljević, direktor za finansijske poslove kompanije Gomex.