Fito: arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda, od toga sa povređenim osobama -3.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo teške telesne povrede i 5 lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 340.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom-1, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola-2 i neustupanje prvenstva prolaza-3

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 40 učesnika u saobraćaju i izdato je 205 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 34 vozača, od toga 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača zbog upravljanja vozilom u vrema izrečene zaštitne mere i 11 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 17 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 4 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 1 vozač zbog ostalih razloga. Takođe iz saobraćaja je isključeno 17 vozila, od toga 14 vozila zbog isteka važnosti registracione i 3 vozila zbog tehničke neispravnosti.