Zrenjanin- Omladinski mešoviti hor srednje muzičke škole “Josif Marinković” nastupio je u nedelju 2. aprila na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije i osvojio Prvu – prvu nagradu u svojoj kategoriji.

Utiske sa takmičenja prenela nam je dirigent hora Zorica Kozlovački.

“Izuzetno sam srećna što je hor naše škole nastupio na ovom takmičenju najvišeg republičkog ranga, pred međunarodnim žirijem. Zbog svima poznatih razloga takmičenje se pet godina nije održavalo te smo moje kolege iz drugih škola i ja praktično počeli iz početka. S obzirom da ova generacija učenika nikada nije nastupala na takmičenju ja sam prezadovoljna sa našim nastupom, njihovim trudom i zalaganjem i naravno osvojenom nagradom. Nastupilo je 14 horova muzičkih škola Srbije koji su takođe osvojili vredne nagrade na kojima im čestitamo. Naš hor ima dugu i uspešnu tradiciju takmičenja i vrednu kolekciju od preko 50 osvojenih nagrada u zemlji i inostranstvu. Na takmičenju smo nastupili u kategoriji 2C – kamerni horovi sa stilski raznovrsnim programom. Jacob Arcadelt – Il bianco e dolce cigno, Pavel Česnokov – Tebe poem i Ruth Morris Gray – Benedictus za koju smo imali izvrsnog klavirskog saradnika Valadimira Gabriela Lovasa koji je učenik IV razreda naše srednje muzičke škole. Uživam u radu sa njima, izuzetno su talentovani, posvećeni i spremni da daju svoj maksimum. U planu nam je još jedno takmičenje sledećeg meseca, nastup na Horskom festival Slobodan Bursać i koncertu škole, tako  da će i naša publika imati priliku da nas čuje i da osvojimo još neku vrednu nagradu. Zahvaljujemo se prof. Đorđu Miladinoviću, koji je išao u pratnji hora, na slikama i snimcima”.

Pobednički nastup hora možete čuti i pogledati OVDE

U horu su pevala 22 učenika zrenjaninske muzičke škole:

Sopran: Blanka Hajnal, Vaskrsija Kovačević, Milica Stanisavljev, Helena Bibić, Vasilija Zoric,  Anđela Bugar, Anastasija Pajic

Alt: Ružica Sekulin, Isidora Prodanović, Anđela Ralbovski, Danica Momirov, Katarina Lungulov, Teodora Medić

Tenor: Aleksandar Žegarac, Lazar Adamov, Nikola Stojković, Dario Mihaljević

Bas: Vladimir Gabriel Lovas, Luka Radin, Vladimir Aleksić, Vladan Kulinović, Vuk Simić