Sport- Od 13. do 15. aprila održan je KUP SRBIJE i izborno takmičenje za selekcije juniora i seniora. Kajakaši Begeja učestvovali su sa 7 takmičara, dva pionira, dva kadeta, dva juniora i jednim seniorom. Posle niza godina kajak klub Begej ima jednog od najtalentovanijih takmičara i na ovom takmičenju prvaka Kupa Srbije u kategoriji pionira Lakatuš Marka, koji se okitio zlatnom medaljom u trci pionira u K-1 1000m i time pokazao talenat. Pored Lakatuša, medaljom se okitio još jedan Zrenjaninski kajakaš i to u istoj konkurenciji, Vlatković Nemanja koji je trku završio odmah iza Marka i tako osvojio srebrnu medalju. 
Kup Srbije je ujedno i izborno takmičenje za seniorksu reprezentaciju, naš najbolji takmičar Nikola Kovačević prikazao je odlično formu i u trci na K-1 500m i 1000m, na 500 završio je kao jedanaestoplasirani, dok je 1000m završio kao osmoplasirani, time se po kriterijumu nametnuo selektoru ulaskom u seniorsku reprezentaciju.
Ostali rezultati na Kupu Srbiji su obećavajući, naročito u kategoriji kadeta gde se Radovan Ramljanski plasirao u A finale u K-1 500m, gde je posle zauzeo devet mesto, dok su kadetu Marku Gojgoloviću i juniorima Stevanu Bojaniću I Stefanu Trubajiću finalne trke izmakle za malo.
„U svakom slučaju rezultati su dobri, nastavljamo da radimo i osvajamo medalje. Naredno takmičenje za naše kajakaše je već sledećeg vikenda na regati u Borči“.- ističu iz KK Begej