Zrenjanin- Četvrti Banatski festival vina održan je danas, 20. maja, u Gradskoj bašti u Zrenjaninu, gde se predstavilo više od 50 vinarija.

U šardoneima, kaberneima, grašcima, vrancima, tamjanikama, malvazijama, prokupcima i drugim izvanrednim vinima iz naše zemlje i celog regiona posetioci će imati priliku da uživaju do 21 čas.

Čaše za degustaciju iznajmljuju se na samom ulazu na Festival.

Vinski festivali nezamislivi su bez hrane, a ovo pogotovo važi za Banat: pored vina, posetioci su imali priliku da probaju autentične zalogaje sa geografskim poreklom u okviru manifestacije 23. Banatske vredne ruke, koja se održava u okviru pratećeg programa Festivala.

Predstavljena je tradicionalna kuhinja našeg podneblja, a samim tim i autentični zalogaji poput sireva, kulena, štrudli, pogačica sa čvarcima i svega što čini regionalnu gastronomiju.

Za sjanu atmosferu pobrinuli su se vokalna solistkinja Milica Dosković i glumac Jovica Jašin, Zoran Petrović, kao i zrenjaninski sastav The Quarantinos, koji je svirao obrade nekih od najvećih hitova iz filmova Kventina Tarantina.

Manifestaciji je prisustvovao i Igor Luković, poznati novinar, somelijer, kritičar, degustator i međunarodni vinski sudija poreklom iz Zrenjanina.

Pored grada Zrenjanina, Turističke organizacije i Kulturnog centra Zrenjanina, manifestacija je podržana od strane magazina Vino & Fino, trgovinskog lanca GOMEX i drugih sponzora.