U nedelju, 14. maja, u Somboru je održano 43. izdanje najstarije ulične trke u Srbiji, koja je uprkos lošem vremenu okupila preko 1000 takmičara. Učešće su uzeli trkači iz Mađarske, Hrvatske, Srbije i Rusije, a kiša koja je padala nije umanjila lepotu najstarije ulične trke u našoj zemlji.

43. Somborski polumaraton organizovao je ARK „Somaraton“, uz podršku Grada Sombora, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i privatnih preduzeća, među kojima je bio i trgovinski lanac Gomex, koji je ove godine bio sponzor trke na 7km. Trkačima i široj javnosti, Gomex je poznat kao prošlogodišnji generalni sponzor Zrenjaninskog polumaratona, ali i kao kompanija koja pruža podršku brojnim sportskim događajima koji promovišu zdrav način života.

Takmičenje se odvijalo u četiri discipline: polumaraton na 21 km, štafetna trka 3×7 km, trka na 7 km i nordijsko hodanje u dužini od 7 km. Pored toga, organizovana je i trka za najmlađe.

Rekordan broj trkača i sjajna atmosfera pokazali su zašto je Somborski polumaraton proglašen za drugu najbolju trku u Srbiji (u kategoriji polumaratoni/maratoni za 2022. godinu). U izboru sajta trcanje.rs za najbolje organizovane trke u 2022. godini, učestvovalo je 1500 trkača koji su somborskoj trci dodelili ovu laskavu titulu.