Dušan Tanasić i Darko Tošić

Sport- Posle istupanja Borca (Sakule) iz Srpske lige Vojvodina, banatskom ravnicom  počela je da se širi priča, da će tim putem i Zrenjaninci. Radnički je prošlogodišnju trku završio na 13. mestu sa 40 bodova, kao prvi iznad crvene linije, proletos je osvojio 27 bodova i bio četvrta ekipa u karavanu.

KANDIĆ I DALjE DIRIGENT

Posle izborenog opstanka, direktor Darko Tošić naglasio je da „više ne može“ ovako i zahvalio se igračima. Već tada je najavio da će se povući sa funkcije prvog čoveka kluba, a i ste namere imao je i trener Predrag Kandić, tri puta u prošloj sezoni želeo je da ode, ali ga je Tošić u tome sprečio. Obojica su u klubu pet godina.

To jasno pokazuje da će Kandić i šestu sezonu predvoditi ekipu sa klupe.

„U ponoć me je nazvao Tanasić da mi kaže da je usledio dogovor sa lokalnom samoupravom i da treba da ostanem. Prošla sezona nas je namučila i bilo je teško izdržati pritiske, svaki izgubljen bod mogao je da znači potop. Pričao sam sa Bačvanskim, ovih dana vraćam se u Zrenjanin i detaljno ću da analiziram sa Tanasićem“ istakao je Kandić.

Glasine da će Radnički istupiti iz takmičenja doprle su i do FSV, pa je klubu sa Begeja ostavljen razuman okvir da se izjasni o statusu. Juče su sve dileme razrešene, Radnički je ostao na srpskoliga-škoj mapi, a umesto Darka Tošića na čelu kluba biće Dušan Tanasić.

„Bio sam potpredsednik Radničkog, a umesto Tošića biću sportski direktor. Postignut je načelni dogovor sa lokalnom samoupravom, da nastavimo sa takmičenjem. Odustajanje nije bilo naša opcija, ali stvari su počele da se odvijaju u tom pravcu. Na sreću, uspeli smo to da sprečimo“. Ista ekipa ljudi je pet godina u klubu, umorili smo se i istrošili. Darko Tošić najviše, vodio je brigu o omladinskom pogonu, seniorima, klubu… Ostaće u Radničkom, spustiće se u omladinski pogon, a meni će pripasti brita oko vođenja kluba i seniora“, istakao je Tanasić.

Nekolicina igrača već je napustila klub.

„Radimo oko kadra i to je prioritet. Izbor nije veliki, ali nema povlačenja i predaje. Pokušaćemo neke igrače da zadržimo“ naglasio je Tanasić.

 

Tekst:B.Cvijetić