Ponovo zlatno pevanje Omladinskog hora MŠ Josif Marinković na takmičenju u Bijeljini

Još jednu vrednu horsku nagradu u naš grad doneo je Omladinski mešoviti hor MŠ Josif Marinković, koji je osvojio zlatnu medalju i titulu pobednika kategorije Kamerni mešoviti horovi, na 22. Majskim muzičkim svečanostima koje su se održale 14. maja u Bijeljini.

„Pre mesec dana osvojili smo 1-1 mesto na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije a sada smo puni utisaka, zadovoljni i srećni pridodali još jednu 1-1 nagradu u našu bogatu biografiju hora, ovo jubilarno 30. zlato. Na Festivalu je ove godine bio prijavljen rekordni broj od 47 horova iz nekoliko zemalja, koji su se takmičili u 10 kategorija. “ izjavila je dirigent hora Zorica Kozlovački, i dodala „Uživam da radim sa ovim mladim i energičnim ansamblom. Oni su izuzetno talentovani, ambiciozni i spremni za kontinuiran i složen proces rada koji horska umetnost zahteva. U Bijeljini smo se predstavili stilski širokim i raznolikim repertoarom. Izveli smo renesansnu kompoziciju „Il bianco e dolce cigno“ Jakoba Arkadelta, duhovnu „Tebe Poem“ Pavela Česnokova, „Benedictus“ koji je Rut Moris Grej komponovala modernim harmonskim jezikom i afričku tradicionalnu pesmu „Nginesi ponono“ koju je spretno aranžirao Majkl Gol. Poslednje dve kompozicije hor je izveo uz koreografiju što je je bilo interesantno i žiriju i publici. Klavirski saradnik hora bio je učenik IV razreda srednje škole Vladimir Gabriel Lovas.

Radujemo se i uspehu Gradskog dečijeg hora Kulturnog centra koji je takođe osvojio zlatnu medalju i titulu pobednika kategorije. Uz čestitke svim učesnicima zahvaljujemo se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Fondu za mlade talente i roditeljima pevača koji su nam omogućili da odemo na ovo takmičenje, našoj školi i organizatorima takmičenja Srpskom pjevačkom društvu „Srbadija“ na izuzetnoj saradnji i organizaciji.“

U pratnji hora putovao je i profesor muzičke škole, Đorđe Miladinović. U Omladinskom mešovitom horu MŠ Josif Marinković peva 22 učenika.

Sopran: Blanka Hajnal, Vaskrsija Kovačević, Milica Stanisavljev, Helena Bibić, Vasilija Zorić,  Anđela Bugar, Anastasija Pajić

Alt: Ružica Sekulin, Isidora Prodanović, Anđela Ralbovski, Danica Momirov, Katarina Lungulov, Teodora Medić

Tenor: Aleksandar Žegarac, Lazar Adamov, Nikola Stojković, Dario Mihaljević

Bas: Vladimir Gabriel Lovas, Luka Radin, Vladimir Aleksić, Vladan Kulinović, Vuk Simić

Fotografije hora: Vladimir Gabriel Lovas i Đorđe Miladinović