Zrenjanin- U ponedeljak, 8. maja počinje 49. manifestacija za decu i mlade  Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, „Pesnička Štafeta“.
 

Ovogodišnju „Štafetu“ vodiće književnica Jasminka Petrović koja će u periodu od 8. do 19. maja sa zrenjaninskim bibliotekarima obići 60 škola na teritoriji Srednjeg Banata i opština Titel i Kikinda.

Manifestacija okuplja blizu 10.000 aktera: dece, prosvetnih radnika, roditelja, a oko 3.000 u njoj neposredno učestvuje.

Tokom trajanja manifestacije, učenici osnovnih škola predstaviće svoje poetsko stvaralaštvo i svoje talente, a najbolji pesnički radovi biće nagrađeni na završnoj svečanosti „Pesničke štafete“ koja će se održati krajem maja na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

Bogatoj zbirci knjiga za decu koje biblioteka povodom manifestacije objavljuje u ediciji “Književnost za decu i omladinu”, ove godine pridružila se kao 45. po redu i knjiga „Priča o pesmi“ Jasminke Petrović koju je ilustrovala Ana Petrović.

„Pesnička štafeta“ se i ove godine realizuje uz podršku: Grada Zrenjanina, Ministarstva kulture i informisanja RS, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Kompanije Telekom Srbija, Kompanije Gomeks i izdavačkih kuća: Kreativni centar, ProPolis Books i Pčelica.