Todorović centar pruža usluge psihoterapije, psihološkog savetovanja, defektološku i logopedsku procenu i tretman, psihološku procenu i tretman i psihološka testiranja.

Prevencija mentalnog zdravlja je i kroz psihoterapiju.

„O važnosti prevencije mentalnog zdravlja, čini mi se da se nedovoljno priča. Kad imamo problem treba da ga podelimo, a kad shvatimo da ne možemo sami, treba potražiti pomoć. Važno je imati podršku u svemu tome. Podela tereta sa nekim i podrška su jako važni zarad preveniranja težih stanja.

Psihoterapija obuhvata  pružanje podrške i podsticanje ličnog razvoja pojedinca uz pomoć različitih metoda i tehnika. Namenjeno je deci i odraslim osobama koje žele raditi na sebi, ili koje se suočavaju sa životnim teškoćama i žele poboljšati kvalitet  života i odnose sa drugim. Briga o sebi nije nešto što bi trebalo da ostavljamo za kasnije, ali kada god počeli da se bavimo sobom, napredak je moguć“, rekla je psihoterapeutkinja Tanja Todorović.

Deca i adolescent se susreću sa brojnim promenama i problemima. Uglavnom se odnosi na školske probleme (adaptacija, trema, učenje…), narušeni odnosi između roditelja i deteta (neposlušnost, rizična ponašanja, u procesu razvoda…), narušenih odnosa sa braćom i sestrama, teškoće sa psihosomatskim tegobama, funkcionisanje u grupi vršnjaka, ili kod trauma. Kad su mladi i adolescenti u pitanju, najčešće im psihoterapija pomaže kod problema identiteta, samopouzdanja, krize odrastanja, strahova, profesionalne orjentacije, teškoće u seksulanoj identifikaciji, takođe kad narušenih odnosa između adolescenata i roditelja. Neretko je i depresivno stanje, suicidalnost ali i bolesti zavisnosti.

Deca i adolescenti često nisu otvoreni sa svojim roditeljima iz tog razloga je  važno da imaju stručnu osobu sa kojom će izgraditi odnos poverenja i moći da rešavaju svoje probleme.

„Odrasli se takodje suočavaju sa različitim životnim situacijama i problemima kao npr samopouzdanje, bračni, porodični i partnerski problem, problemi na poslu, depresija, anksioznost, psihosomatske tegobe, strahovi, trauma,opsesivno kompulsivne radnje, panični napadi…kao i tema roditeljstva i poboljšanje kvaliteta života. U svemu tome podrška i pomoć je nešto što nam je svima potrebno. A psihoterapija je ta koja nam može pomoći“, istakla je Tanja Todorović.

Važno je misliti o svom mentalnom  zdravlju, o svojim emocijama. O tome kako se osećamo. Psihoterapija je i jedan vid prevencije, jer nam pruža mogućnost da sebi olakšamo i poboljšamo život.

Više o Todorović centru moćete pronaći na sajtu www.psihoterapijazrenjanin.rs ili Facebook stranici i Instagram stranici

Detaljnije o uslugama i cenama koje nudi „Todorović centar“ pogledajte OVDE.

RADNO VREME

Ponedeljak- petak od 8 do 21 časova

Subota 8-17 časova

Nedelja 9-12 časova

ADRESA

Žitni trg 12/2

23000 Zrenjanin

BROJ TELEFONA ZA ZAKAZIVANJE:

062/1631448

E MAIL

todorovic.centar@gmail.com