Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura razgovarao je sa suprugom povređenog radnika Linglonga.

„Najvažnija vest koja me je ohrabrila je da je Miloševo zdravstveno stanje po izveštaju lekara bolje i da se smatra da nije u životnoj opasnosti. U razgovoru sa suprugom povređenog koja je, takođe zaposlena u kompaniji Linglong i koja svakodnevno dobija direktne informacije od lekara zaduženih za praćenje Miloševog zdravstvenog stanja, razumeo sam da povređeni nije više u životnoj opasnosti, trenutno je stabilan i na daljem je terapijskom lečenju na Institutu.

Predstavnici kompanije Linglong sa kojima sam imao sastanak uverili su me da kompanija pruža svakodnevnu podršku porodici povređenog i u potpunosti se posvetila poboljšanju preventivnih mera radi smanjenja rizika po bezbednost i zdravlje zaposlenih na radu kako se ovakva nesreća više nikada ne bi dogodila.
Političku zloupotrebu nesreće koja je zadesila Miloša ne želim da komentarišem.
Gradilište kompanije Linglong je izuzetno veliko, sa velikim brojem radnika, koji svakodnevno rade na gradilištu i u procesu proizvodnje, te takva treba da bude i briga o sigurnosti zaposlenih radnika bez obzira da li su oni naši građani ili su stranci na radu u Srbiji.


Linglong predstavlja jednu od najvećih investicija u našoj zemlji, vrednu milijardu dolara. Ovaj projekat donosi nova radna mesta, tehnološki i industrijski razvoj grada, obučavanje naših ljudi i stvaranje novih stručnjaka. Linglong donosi ekonomski razvoj Zrenjanina i celog Banata, rekao je gradonačelnik Salapura i poželeo Milošu brz oporavak, a njegovoj porodici da ga što pre dočeka oporavljenog u svom domu.