Sport- Takmičari Hendi sport kluba iz Zrenjanina učestvovali su na Letnjim olimpijskim igrama Specijalne olimpijade, koje su se održavale u Berlinu, od 14. do 26. juna. Zrenjaninska sportska ekipa dala je veliki doprinos ukupnom uspehu reprezentacije Srbije na Letnjim olimpijskim igrama Specijalne olimpijade, a ove godine osvojeno je više medalja nego na prethodnoj. Atletski deo reprezentacije osvojio je četiri zlata i jednu bronzu, a ono što je još lepše, svi Zrenjaninci iz Berlina su se vratili sa medaljama.

Na ovo veliko takmičenje su bili Ivana Marić i Silvija Rakazov, koje su se našle u odbojkaškom timu, kao i Borko Spalević, Predrag Nikolić, Vlada Erdeljan i Jovan Pavić, koji su bili deo muškog odbojkaškog tima Srbije.
Atletski tim Srbije na Specijalnoj olimpijadi činili su Ivan Živkov, Katarina Zlatković, Valentina Manojlov i Filip Bartole. Trener atletske selekcije je Borislav Nuhanović.

“ Bio sam jedan od osnivača zrenjaninskog kluba “Hendi sport”, koji je danas među najboljima u Srbiji po rezultatima, ali i po organizaciji. Ponosan sam na njihove medalje i srećan što se uključuju u sve više sportova. Grad Zrenjanin će nastaviti i dalje da vam pruža podršku, a ja vam u ime Grada i svoje lično ime čestitam na postignutim rezultatima“- istakao je Simo Salapura gradonačelnik Zrenjanina