Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić uručio je u Novom Sadu ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva na konkursu za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta. Zrenjanin je među gradovima i opštinama kojima je opredeljeno najviše sredstava za realizaciju u tekućoj godini – 38 miliona dinara, a ugovor je potpisao gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Dodeljena sredstva biće iskorišćena za uređenje dva atarska puta u katastarskim opštinama Ečka i Srpski Elemir, ukupne dužine 6,3 kilometara, širine 3 i 4 metra. Uređenje će se vršiti tucanikom, sa stabilizacijom hidrauličnim vezivom, a ukupna ulaganja iznosiće 64 miliona dinara. Učešće Grada Zrenjanina iznosi blizu 26 miliona dinara.

Pokrajinska vlada izdvojila je u ovoj godini 400 miliona dinara za sufinansiranje projekata uređenja atarskih puteva i otresišta, a sredstva su raspodeljena na 26 jedinica lokalne samouprave.
“Ukupna vrednost ove investicije je 706,9 miliona dinara, od čega je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu obezbeđeno 400 miliona, a gradovi i opštine će investirati 306,9 miliona“, rekao je Galić, istakavši da je ova konkursna linija veoma značajna za razvoj poljoprivredne infrastrukture, jer je važno da se svakom poljoprivredniku omogući da nesmetano dođe do svoje njive.

Galić je pozvao lokalne samouprave da se u što većem broju prijave i na konkurse resornog sekretarijata koji slede.
„Imaćemo još nekoliko konkursa za unapređenje infrastrukture. U pripremi je konkurs za vodne objekte, za šta smo izdvojili 480 miliona dinara. Rebalansom pokrajinskog budžeta, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo imaće dodatnih 200 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija i smetlišta sa poljoprivrednih zemljišta u lokalnim samoupravama“, naglasio je Galić.

Grad Zrenjanin nastavlja tako s merama podrške poljoprivrednicima, među koje, svakako, spada i uređenje atarskih puteva, kako bi do svojih obradivih površina stigli brže i jednostavnije. Uz budžetska sredstva Grada Zrenjanina, snažna podrška programima i projektima grada stiže i od Pokrajine i Republike, što je potvrđeno i uručenjem ugovora u Novom Sadu.