Na svečanom sastanku Rotary kluba Zrenjanin održana je primopredaja predsedničke dužnosti. Predsednik za 2022/2023 godinu gospodin Božidar Đurica predstavio je godišnji izveštaj o radu Kluba i predao predsedničku lentu Momirski Jovanu, novoizabranom predsedniku za 2023/2024.

Novi predsednik Rotary klub Zrenjanin objavio je ambiciozan godišnji plan rada za narednu godinu, s fokusom na finansijsku stabilnost, proširenje članstva, održavanje postojećih akcija i jačanje javnog imidža Kluba u Distriktu i lokalnoj zajednici.

„Finansijska stabilnost je jedan od prioriteta Kluba, a za postizanje transparentnosti u svim finansijskim aktivnostima, Klub će redovno sastavljati i prezentovati finansijske izveštaje na sastancima. Takođe, planira se racionalno korišćenje sredstava koja su određena u finansijskom planu za 2023/2024.

Klub će aktivno raditi na privlačenju novih članova kako bi se proširio dijapazon zanimanja i jačina Kluba. Sa trenutnih 18 članova, plan je da se do kraja godine poveća broj članova za najmanje dvoje, a dugoročno se planira imati 25 punopravnih članova do kraja 2026. godine. Kroz različite aktivnosti, kao što su druženja, predavanja, radionice i druge otvorene aktivnosti za javnost, Klub će motivisati postojeće i nove članove, pružajući im priliku za unapređenje znanja i podržavajući njihove inicijative.

Kada su u pitanju akcije koje Klub sprovodi, fokus će ostati na humanitarnim projektima, podršci obrazovnim i kulturnim ustanovama u lokalnoj zajednici. Sva prikupljena sredstva biće transparentno prikazivana javnosti, a planirane akcije uključuju Golf Day, Likovnu koloniju, Čarter proslavu i realizaciju Global grantova. Dodatno, novi projekat „Rotary Park Zrenjanin“ planira se uvrstiti u godišnji kalendar redovnih akcija. Klub će svake godine u jesenjoj sadnji ozelenjavati jedan deo grada, s ciljem formiranja potpuno novog parka do 2026. godine.

Kako bi ojačao svoj imidž u lokalnoj zajednici, Klub će se posvetiti aktivnostima koje pokazuju njegovu ulogu i značaj. To će uključivati medijske nastupe, javne događaje, predavanja i radionice otvorene za javnost“, rekao je Jovan Momirski.