Tradicionalna manifestacija „Tamiški dani opštine Sečanj“  održana je u periodu od  30. juna do 02. jula. 2023. godine, u Sečnju uz bogat program.

Posetioci su tokom tri dana imali priliku da posete izložbu radova udruženja žena, degustiraju domaće specijalitete, prate sportska nadmetanja na rukometnom turniru „Karasi i legende rukometa“, kao i da probaju riblju čorbu velikih majstora kulinarstva.

 

Drugi dan manifestacije „Tamiški dani u Sečnju“ obeležio je koncert Željka Samardžića koji je posetio rekordan broj ljudi.

Svoj nastup na tradicionalnoj manifestaciji „Tamiški dani“ Željko je započeo pesmom „Zato kradem“, a potom su se ređali i ostali hitovi poput „Posle duge veze“, „Grlice“, „9000“, Ne daj da te rade“, „Udala se moja crna draga“, „Mesec u vodi“,  „Da me nije“…

Publika je zajedno sa njim horski pevala nešto više od dva sata.

Tokom drugog dana manifestacije  održan je mini etno festival, sajam domaće radinosti, a posetioci su imali priliku da uživaju uz tamburaše i degustiraju lokalne gastronomske specijalitete.

Održane su dečije „Tamišarije“ i igrarije sa Necom.

Mališani su uživali u likovnoj koloniji.

 

U sklopu manifestacije Tamiških dana opštine Sečanj u nedelju je održano takmičenje u kuvanju riblje čorbe u organizaciji opštine Sečanj i Turističke organizacije opštine Sečanj. Takmičenje je održano na plaži Mamuze, a učestvovala je 31 ekipa.

Prvo mesto i nagradu u iznosu od 20.000,00 dinara osvojio je Perica Čolak iz Bašaida. Drugo mesto i 10.000,00 dinara pripalo je Danku Radanu iz Seleuša, a treće mesto i 5.000,00 dinara osvojio je Đorđe Šerbedžija iz Bačke Palanke.

“Ove godine oborili smo rekord po broju učesnika i sa sigurnošću mogu da kažem da je konkurencija bila izuzetno jaka. Uspeli smo da okupimo najveće majstore u kuvanju riblje čorbe i prvake poznate u celoj Vojvodini. Utisci su fenomenalni, plaža uz Tamiš je bila prepuna posetilaca, nadam se smo bili dobri domaćini i da se sledeće godine vidimo u još većem broju. Zahvaljujemo se ribnjaku „Sutjeska“ koji je obezbedio svu potrebnu količinu ribe za potrebe takmičenja”, izjavila je Miljana Milošević, direktorka Turitičke organizacije opštine Sečanj.

 

Organizatori manifestacije „Tamiški dani“  i ove godine su opština Sečanj i Turistička organizacija opštine Sečanj.