Treći po redu LUF – Letnji umetnički festival u Lukićevu u organizaciji grupe mladih entuzijasta biće održan 16. i 17. avgusta u Lukićevu. Program će početi u Domu kulture, ali će se prožimati kroz razne prostore sela.

POGLEDAJTE KOMPLETAN PROGRAM:

Oba dana posetioce očekuju filmske projekcije kratkometražnih studentskih filmova! Prvi dan posetioci će imati priliku da pogledaju predstavu “Kako se gradi karakter?” u izvedbi i režiji Isidore Vlček, koju je napisala Divna Stojanov.

„Filmovi koje ćemo gledati pristigli su većinom sa Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba, ali su tu i filmovi iz Beograda, Novog Sada i Cetinja.

U oba dana, glavni program pratiće mnoštvo radionica za različite uzraste: u gostima će nam biti rediteljka Biljana Dulović iz Crne Gore kao i Izidor Bistrović, student režije iz Zagreba, koji će držati različite filmske radionice i obe će rezultirati filmovima polaznika.

Tri umetnika iz Novog Sada: Konstantinos Petrović, Asja Komadina i Milica Vesić održaće likovnu radionicu.

Pored toga, Simeona Jakišić i Miljana Pavlović, studentkinje srpskog jezika i književnosti sa decom će ići u potragu za pesmom! Marina Todić jedna je od prvih koji će diplomirati na novom smeru -kulturologiji- u Novom Sadu i govoriće o različitim pogledima na svet i naše orkuženje. Osim umetničkih, deca će imati priliku da prisustvuju psihološkoj radionici Ane Lazić koja se bavi ljubavlju prema sebi.

 

Sve radionice u sebi sadrže temu ljubavi koja će se otvarati na različite načine. Želja nam je da osvestimo važnost ljubavi u današnjem vremenu, da podsetimo da je ona ipak osnova naših bića.

 

Celu ideju pokrenula je Irena Antin iz Lukićeva,  studentkinja režije u Novom Sadu, u želji da u svoje selo donese kulturne sadržaje kojih je manjkalo u njenom detinjstvu.

 

Ideja festivala je približavanje umetnosti deci i mladima, ali sa radošću očekujemo posetioce svih uzrasta. Ne postoji starosna granica za druženje, ispoljavanje kreativnosti, učenje i dobru zabavu – zato dođite na LUF“, ističu organizatori.

 

Zapratite ih na društvenim mrežama:  https://m.facebook.com/lukicevofestival  i Instagram.com/luf.festival