Zrenjanin- Postupajući u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije, u radni odnos na
neodređeno vreme u zrenjaninsku bolnicu
primljeno je 94 radnika koji su radili sa kovid bolesnicima.

Tim povodom danas je na konferenciji za medije govorio direktor bolnice dr Igor Kitaresku, novozaposleni lekari i medicinske sestre.

Zahvaljujući Vladi republike Srbije, Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu finansija zrenjaninska bolnica je u mogućnosti da primi 94 radnika u stalni radni odnos. To je već učinjeno za 39 radnika, planiramo da u narednom periodu zaposlimo još 55 radnika. Primljeno će biti 16 doktora medicine, 55 medicinskih sestara i tehničara i 23 nemedicinskih i tehničkih radnika. Svi ovi radnici su učestvovali u lečenju kovid pozitivnih bolesnika i svojim radom su zaslužlili da dobiju stalno zaposlenje. Do sada smo imali oko 1030 radnika u stalnom radnom odnosu, a sada će taj broj bit 1127. Posebno ću istaći lekare kojima će ovo omogućiti bržu specijalizaciju i brzu stručnu edukaciju što će građani videti za koju godinu“ rekao je direktor bolnice dr Igor Kitaresku i najavio da će u narednom periodu početi sa radom laporoskopski stub, magnetna rezonanca i digitalni mamograf koji je za pet generacija bolji nego što je bolnica ikad imala.

Dr Novak Surla rođen i odrastao  u Švedskoj, Medicinski fakultet završio u Novom Sadu odlučio se da svoje zaposlenje započne u opštoj bolnici Đorđe Joanović u Zrenjaninu.

Dr Sanja Ančić rodom iz Republike Srpske zahvalila se rukovodstvu zrenjaninske bolnice na ukazanom poverenju i prilici za zaposlenje.

Medicinska sestra Kasandra Radu tokom pandemije korona virusa radila je porođajnom odeljenju sa kovis pozitivnim  porodiljama.