Manifestacija „Evropska nedelja sporta“ biće održana u periodu os 23. do 30. septembra u Zrenjaninu.

Tim povodom danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće na konferenciji za medije o kompletnom programu govorila  Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, a “Dan pešačenja” najavila je Aleksandra Todorov, načelnica Kluba planinara “Zrenjanin”.

Manifestacija pod nazivom “#BeActive noć”, pod okriljem Olimpijskog komiteta Srbije, biće održana na Trgu slobode od 18 do 22 časa.

Prva aktivnost u okviru “Evropske nedelje sporta”, biće “Dan pešačenja”, takođe u subotu, s početkom u 9 časova, sa Trga dr Zorana Đinđića.

“Zrenjanin je po treći put jedan od gradova učesnika manifestacije “Evropska nedelja sporta”, a po prvi put ćemo organizovati “#BeActive noć”, jer smo od Olimpijskog komiteta Srbije prepoznati kao sredina koja je uspešno realizovala niz manifestacija, sa velikim brojem učesnika. Tri su ključne poruke “Evropske nedelje sporta” za ovu godinu – inkluzija, uključenje što većeg broja učesnika, bez obzira na starosnu dob i fizičku spremu, kao i inovacije u sportu, u cilju promocije fizičke kulture”, kazala je Vukosava Đapić Atanacković.

Program “#BeActive noć”, kako je još rekla, sačinjen je iz nekoliko segmen
“Otvaranje je u 18 časova, u 18.20 časova je start TreninGo izazova “Trčim za školu”, a u 20 časova Noćna trka “Trka podrške”. Fitnes programi su od 18.30 do 21.30 časova, a prateći programi od 17.30 do 22 časa. Edukativne radionice za decu su od 19 do 22 časa, a programi se završavaju proglašenjem pobednika u trkama. Sva dešavanja odvijaće se na Trgu slobode, a “Trka podrške”, kao štafetna trka, i kroz centralnu ulicu, na stazi dužine 800 metara”, istakla je sekretarka Sportskog saveza grada i pozvala zainteresovane sugrađane da se prijave.

PRIJAVE PUTEM LINKA OVDE

Dan pešačenja”, kako je rekla Aleksandra Todorov, i ove godine okupiće učesnike na trasi zrenjaninskih mostova. Staza je kružna, dužine oko 8 kilometara i prilagođena svima. Već nekoliko godina Zrenjanin prednjači u Srbiji po broju učesnika i očekuje se da taj trend bude nastavljen.
“Na predlog Planinarskog saveza Srbije širom zemlje organizuje se “Dan pešačenja” sedmi put, sedmi put je i u Zrenjaninu, u organizaciji Kluba planinara “Zrenjanin”, a pod sloganom “Za korak bliže zdravlju”.

Programe u okviru “Evropske nedelje sporta” u Srbiji, uz Olimpijski komitet Srbije realizuju partnerske organizacije Delegacija EU u Srbiji, Savez za rekreaciju i fitnes Srbije i Asocijacija “Sport za sve Srbije”. U Zrenjaninu se programi održavaju pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i organizaciji Sportskog saveza grada Zrenjanina, Saveza za školski sport grada Zrenjanina i Saveza pedagoga fizičke kulture.