Zrenjanin- ABBA Real Tribute Band u saradnji sa Kulturnim Centrom Zrenjanina organizuje HUMANITARNI KONCERT “ZA MALU LENKU” u sredu 27. septembra u 20h.
Lenki Lazarević je u junu 2022. godine dijagnostikovana akutna leukemija limfoblastnih ćelija. Lečenje citostatskom terapijom je odmah započeto u IZZZDIOV u Novom Sadu, a nakon 9 meseci intenzivnog bolničkog lečenja, po završetku indukcione faze, terapiju održavanja počinje u februaru 2023. godine. Samo dva meseca nakon toga, u aprilu 2023. godine, Lenka je ponovo hospitalizovana i tom prilikom je potvrđen recidiv koštane srži i CNS recidiv. Lenka sa nepune dve godine ponovo prima citostatsku terapiju, a nada za izlečenje je transplantacija koštane srži. Budući da je Lenka svrstana u grupu visoko rizičnih pacijenata zbog malog uzrasta, vrlo ranog relapsa i s obzirom da nema srodnog donora koštane srži u porodici, Lenkini roditelji su odlučili da se nastavak lečenja i transplantacija koštane srži obavi u inostranstvu.
Lenka je radoznalo, veselo i nasmejano dete, koje uživa da istražuje svet oko sebe, da se igra u parku, trči, ljulja, grli sa plišanim igračkama, upoznaje nove drugare, a najviše od svega voli da se igra i trči sa svoja dva rođena brata. Vreme je ključno u Lenkinoj borbi, jer je potrebno da što pre ode na lečenje u inostranstvo!
Sredstva su joj neophodna za nastavak lečenja u inostranstvu, troškove transplantacije koštane srži, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.
Karte se mogu kupiti na biletarnici KC Zrenjanin. Sav prikupljen novac od prodatih karata biće namenjen za Lenkino lečenje.
JAKO JE VAŽNO!
Za Lenku! Budimo humani! Pomozimo Lenki da pobedi opaku bolest!