Radovi JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin na spajanju dela novoizgrađene vodovodne mreže na glavni vod (foto: VIK ZR)

U Maloj Americi vodosnabdevanje smanjenog pritiska potrajaće do četvrkta u ranim poslepodnevnim časovima, odnosno dok se ne završe radovi na spajanju novoizgrađenog dela vodovodne mreže u ovom naselju na glavni vod, a koji su danas započeti i prekinuti zbog havarije većeg obima na postojećoj (staroj) vodovodnoj mreži koja je otklonjena u ranim večernjim časovima.

 

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin započele su juče ujutru radove na spajanju dela novoizgrađene vodovodne mreže u Maloj Americi na glavni vod vodovodne mreže za ovo naselje. Planirano je da pomenuti radovi budu završeni do 16 časova, a zbog istih vodosnabdevanje je u naselju bilo smanjenog pritiska.

Oko 13 časova došlo je do havarije većeg obima na postojećoj (staroj) vodovodnoj mreži, odnosno do pucanja vodovodne cevi na više mesta, a što je dovelo do prekida vodosnabdevanja u većem delu Male Amerike i zbog čega su radovi na spajanju morali da budu prekinuti.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin su do ranih večernjih časova otklonile sve kvarove na vodovodnoj mreži čime je omogućeno snabdevanje vodom smanjenog pritiska u naselju Mala Amerika i taj režim vodosnabdevanja ostaće na snazi do četvrtka u ranim poslepodnevnim časovima, odnosno dok se ne završe pomenuti radovi na spajanju dela novoizgrađene vodovodne mreže na glavni vod.

– Zbog vodosnabdevanja smanjenog pritiska apelujemo na stanovnike naselja Mala Amerika da vodu štede i troše racionalno kako bi je svi stanovnici naselja, a naročito oni na višim spratovima objekata kolektivnog stanovanja, imali u dovoljnim količinama za osnovne potrebe, poručuju iz ovog preduzeća.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin se zahvaljuje svim stanovnicima naselja Mala Amerika na strpljenju i razumevanju do završetka pomenutih radova.