Foto:You tube RTS

Vesti- Naš zrenjaninac, kako su ga nazvali na portalu RTS-a „heroj znanja iz Zrenjanina“ Đorđe Jović oduševio je  sve učesnike i gledaoce popularnog  kviza „Potera“.

U sinoćnjem izdanju kviza „Potera“ Đorđe je oduševio Jovana Mememdovića, pa čak i tragača Milana Bukvića, koji mu je na samom kraju napete borbe čestitao na pobedi.

Naš sugrađanin Đorđe Jović, ima 50 godina i  radi kao knjižar. Veliki je ljubitelj knjige i obožava svoj posao. „Svakom čoveku koji danas, u ovom prividnom obilju izbora posegne za knjigom, treba ukazati pažnju i poštovanje“-istakao je Đorđe.

U prvoj igri Đorđe je osvojio 150.000 dinara, odgovorivši tačno na 10 postavljenih pitanja. Potom mu je tragač Milan Bukvić ponudio višu sumu od 620.000 dinara, koju je Đorđe lako prihvatio.

Sa 620.000 dinara vratio se na svoje mesto, kao sigurni finalista. Do kraja Potere niko od suigrača mu se, na žalost, nije pridružio na ovoj poziciji, ali to nije smetalo Đorđu

Finalnu poteru je odigrao smireno i koncentrisano ređajući tačne odgovore. Ostavario je 21 korak prednosti u odnosu na tragača. Milan Bukvić se svojski potrudio da ga stigne, ali neizvesna borba završila je Đorđevom pobedom.

Na pitanje Jovana Memedovića da li će postati heroj iz Zrenjanina, Đorđe se nasmejao i odgovorio „heroj radničke klase“.

POGLEDAJTE KAKVO ZNANJE JE POKAZAO NAŠ ZRENJANINAC  OVDE