Reklama

Manifestacija „Evropsko selo“ okupila veliki broj dece u centru Zrenjanina (Foto)

Manifestacija „Evropsko selo“ okupila veliki broj dece u centru Zrenjanina (Foto)

Zrenjanin – Jubilarna deseta, manifestacija  “Evropsko selo” u kojoj su učestovali učenici osnovnih škola predstavljajući  na svojim štandovima države članice Evropske unije, njihove kulture, običaje i tradiciju održana je danas na Trgu slobode u Zrenjaninu.

 

 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Sapaura ovim povodom je u Gradskoj kući ugostio više značajnih diplomata i predstavnika ambasada članica Evropske unije.

Manifestaciju “Evropsko selo” svečano je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, a gosti manifestacije bili su predstavnici Ambasada zemalja EU, EU Delegacije, Ministarstava i Pokrajinskog sekretarijata.

Manifestacija je održana u okviru obeležavanja Dana Evrope, a okupila je brojne škole sa teritorije grada Zrenjanina koje su predstavile isto  članice Evropske unije, promovišući različitost njihovih naroda i kultura, uz bolje upoznavanje tih zemalja i njihovih specifičnosti.

Osnovna škola ” Mladost ” iz Tomševca pokrenula je ovaj projekat 2012. godine, nakon čega su joj se vrlo brzo pridružile i druge škole, prepoznajući njegov značaj, kreativni potencijal i edukativni značaj.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Marketing

Vremenska prognoza

loader-image
Zrenjanin, RS
06:13, 25.05.2024.
temperature icon 13°C
vedro
Humidity 86 %
Pressure 1019 mb
Wind 8 Km/h
Wind Gust Vetar: 9 Km/h
Sunrise Izlazak sunca: 04:58
Sunset Zalazak sunca: 20:12