Peta izborna skupština Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije Zrenjanin održana je u petak, 14. oktobra, u Konferencijskoj sali hotela Vojvodina.

Izbornoj skupštini prisustvovali  su Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, Nenad Ivanišević, predsednik pokrajinskog odbora Socijaldemokratskepartije, Simo Salapura, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnik Zrenjanina, članovi GrO Zrenjanin, kao i članovi Gradskih odbora Socijaldemokrata širom Srbije.

Na radnom delu Skupštine Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije u Zrenjaninu izabran je novi sastav Gradskog odbora. Za predsednika Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije u Zrenjaninu izabran  je Vojin Komanov.

„Socijaldemokratska partija Srbije je već više od deceniju prisutna u  političkom životu grad Zrenjanina i sa ponosom možemo reći da smo u tom periodu  napravili jednu stabilnu gradsku organizaciju. To smo  uspeli tako što smo istrajali na  određenim principima koji su osnov našeg političkog delovanja. Jedno od tih principa je svakako otvorenost za sve nove ljude da pokažu da žele da daju svoj doprinos našem radu i ostvarenju naših zajedničkih ciljeva. Svakako jedan od najvažnijih principa na kojima insistiramo, i po  kojima želimo da budemo prepoznati od strane građana našeg grada i cele Srbije, su  umerenost i kultura u političkom delovanju. Doslednost u poštovanju ovih principa odgovara onome što će biti, ne samo slogan naše stranke za predstojeće izbore, već i način prema ophođenju prema svim učesnicima političkog života, a to je ljudski. Ljudski odnos prema istomišljenicima, ali i prema onima koji misle drugačije“, rekao je novoizabrani predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije u Zrenjaninu, Vojin Komanov i zahvalio se predhodnom rukovodstvu što su od Gradskog odbora napravili stabilnu organizaciju i istakao da je velika čast biti izabran za predsednika odbora i ujedno velka odgovornost.

Predsdnik SDP Srbije Rasim Ljajić rekao je da je Socijaldemokratska partija Srbija jača nego ikada i da je potpuno spremna za predstojeće izbore, na kojima će najverovatnije nastupiti u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

„Tema kampanje Socijaldemokratska partija Srbija će biti promocija socijaldemokratskih ideja i ljudskih vrednosti, ali, isto tako i objašnjavanje ljudima koliko je važna stabilnost u zemlji,  naročito u kontekstu globalnih dešavanja i ratova koji se trenutno vode u svetu. Potrebno je da se nakon izbora formira jaka i homogena vlada koja će se suočavati sa brojnim izazovima i u zemlji i na na međunarodnom planu“, rekao je  Ljajić.

Predsednik pokrajinskog odbora Socijaldemokratske partije, Nenad Ivanišević čestitao je novoizabranom rukovodstvu i istakao da je slogan kampanje- ljudski, jer kada se nastupa ljudski, kako u životu, porodici tako i na izborima nikada neće biti problema.

Svečanoj Izbornoj skupštini Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije Zrenjanin prisustvovao  je i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

„Socijaldemokratska partija Srbija je strateški partner Srpske napredne stranke  u Zrenjaninu, kako na pokrajinskom, tako i na republičkom nivou. U Zrenjaninu se  radi više nego ikad, uskoro nas očekuje otvaranje prečistača otpadnih voda, završetak izgradnje novog vrtića na Bagljašu, novog gradskog stadiona, a u planu je početak izgradnje autoputa Zrenjanin-Beograd“, rekao je Salapura.

 

Predsednica Foruma mladih Socijaldemokratske partije Srbije Zrenjaninu Slađana Mrkšić zahvalila se na podršci svim članovima i istakla da je ova funkcija kako  za nju, tako i za mlade, od izuzetne važnosti  kako bi mogao da se čuje i njihov glas i da budu ravnopravi učesnici u  radu stranke.