Zrenjanun- Ove nedelje u bioskopu Kulturnog centra biće prikazana tri filma.

U četvrtak, 19. 10. prikazuje se očekivani filmski hit „Ubistva pod cvetnim mesecom“, u nedelju, 22. 10. u okviru matinea najmlađi mogu da pogledaju još jednu ekranizaciju čuvene „Male sirene“ a u večernjem terminu od 20 časova, istog dana, na programu je epski triler „Openhajmer„.

FILM: „UBISTVA POD CVETNIM MESECOM“

Četvrtak, 19. oktobar – 20 časova

Ubistva pod cvetnim mesecom“/Killers Of The Flower Moon najnoviji film Martina Skorsezea  prikazuje se u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 19. oktobra u 20 časova.

Glavne uloge tumače Leonardo Dikaprio, Robert de Niro i Brendan Frejzer. Film je urađen po motivima istoimenog romana Dejvida Grena,  govori  o rasizmu, ubistvu, izdaji i pohlepi, navodi se da je epska krimi saga i prvi Skorsezeov vestern film koji će se naći u konkurenciji i kandidovati za veliki broj filmskih nagrada.

 

Više o filmu:

„Na prelazu u dvadeseti vek, otkriće nafte donelo je veliko bogatstvo narodu Osejdž, učinivši neke od članova zajednice najbogatijim ljudima na svetu, preko noći. Bogatstvo ovih Indijanaca odmah je privuklo bele uljeze, koji su manipulisali, iznuđivali i ukrali onoliko novca koliko su mogli, pre nego što su pribegli ubistvu. Zasnovan na istinitoj priči i ispričan kroz neverovatnu romansu Ernesta Burkharta (Leonardo Dikaprio) i Moli Kajl (Lili Gledston), „Ubistva pod cvetnim mesecom“ je epska krimi saga, gde se prava ljubav ukršta sa neizrecivom izdajom. U filmu takođe glume Robert De Niro i Džesi Plemons, dok režiju potpisuje dobitnik Oskara Martin Skorseze po scenariju Erika Rota i Martina Skorsezea, zasnovanog na bestseleru Dejvida Grana.

 

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=MbTGFRbMSYY

 

– Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 300 dinara.

Nedelja, 22. oktobar

11 časova – Mala sirena“

 

U nedelju, 22. oktobra na repertoaru bioskopa Kulturnog centra od 11 časova je dečji film  „Mala sirena“ a u večernjem terminu od 20 časova filmski hit„Openhajmer“.

– Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije za  film „Mala sirena“ po ceni od 250 a za igrani film „Openhajmer“ po ceni od 300 dinara.

 

Više o filmovima

22. oktobar/11 č./ „Mala sirena“

Žanr: avantura, porodični, fantazija

Režija: Rob Marshall

Scenario: Jane Goldman, David Magee, Rob Marshall

Uloge: Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy, Javier Bardem

–          „Mala sirena“ je omiljena priča o sireni koja žudi da iskusi život na kopnu i, protivno želji svog oca, kralja Tritona, posećuje površinu, gde se zaljubljuje u čoveka, princa Erika.

Tejler: https://youtu.be/vLy-do4mhTY

22. oktobar /20 č. /“Openhajmer“

Žanr: epski triler

Režija: Christopher Nolan

Igraju: Benny Safdie, Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Josh Hartnett i Kenneth Branagh, Jr., Matt Damon, Michael Angarano, Rami Malek, Robert Downey Po scenariju i u režiji Kristofera Nolana, OPENHAJMER je epski triler sniman IMAX tehnologijom, koji publiku uvodi u paradoksalni život jednog zagonetnog čoveka. Kako bi spasao svet, moraće da rizikuje njegovo uništenje. U ulozi Džeja Roberta Openhajmera gledaćemo Kilijana Marfija, dok Emili Blant tumači lik njegove supruge, biologa i botaničarke Ketrin Kiti Openhajmer. Dobitnik Oskara, Met Dejmon, glumi generala Lezlija Grouvsa Džuniora, direktora projekta Menhetn, dok je Robert Dauni Džunior u ulozi Luisa Strausa, osnivača Američkog komiteta za atomsku energiju. Nominovana za Oskara, Florens Pju glumi psihijatra Džin Tetlok, Beni Safdi igra teoretičara fizike Edvarda Telera, Majkl Angarano glumi Roberta Serbera, A Džoš Hartnet pionira američke nuklearne nauke, Ernesta Lorensa.

U filmu OPENHAJMER takođe glumi i dobitnik Oskara Rami Malek, kao i osam puta nominovan za Oskara glumac, scenarista, producent i reditelj Kenet Brana, koji je ranije sarađivao sa Nolanom. Radnja filma zasnovana je na knjizi koja je osvojila Pulicerovu nagradu – Američki Prometej – trijumf i tragedija Džeja Roberta Openhajmera koju su napisali Kai Berd i pokojni Martin Džej Šervin. Producenti su Ema Tomas, Čarls Roven iz Atlas Entertejnmenta i Kristofer Nolan.

Trejler: https://youtu.be/ZyearB9K5eA