Foto:arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode, sve tri sa povređenim osobama.

U ovim saobraćajnim nezgodama 2 osobe su zadobile teške telesne povrede i 2 lake telesne povrede. Materijalna šteta procenjuje se na oko 140,000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozila, nepropisne radnje vozilom i neustupanje prvenstva prolaza.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 23 učesnika u saobraćaju i izdato je 103 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, od toga 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 2 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 11 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržan je 1 vozač u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.