U Velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin u četvrtak, 2. novembra, održana je završna manifestacija „Sunčana jesen života“ u prosustvu  starijih volontera Crvenog krsta i mališana.

Manifestacija „Sunčana jesen života“ posvećena je našim starijim sugrađanima.

 

Na svečanosti su uručene nagrade volonteru sa najdužim stažom, najstarijem aktivnom volonteru Crvenog krsta Zrenjanin, kao  i bračnom paru koji ima najduži bračni staž, a prijavio se na konkurs Crvenog krsta Zrenjanin.

 

Ljiljana Đurđević, rođena 11. novembar 1952. godine, volonterka je sa najdužim volonterskim stažom, dobitnik Zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije. Sa 56 godina volonterskog staža i danas posvećeno učestvuje u mnogim aktivnostima Organizacije. Sekretar je Osnovne organizacije Crvenog krsta „Gradnulica“.

Julijana Grujić, rođena je 20. marta 1943. godine, volonter je Crvenog krsta Zrenjanin skoro 20 godina, i od tada aktivno učestvuje u humanitarnim, zdravstveno-preventivnim i brojnim drugim aktivnostima Organizacije.

 

Bračni par koji je najduže u braku, a koji se javio na konkurs raspisan od strane Crvenog krsta Zrenjanin su  Joka i Milan Karanović. Oni će ove godine 29. novembra, proslaviti 59. godišnjicu braka. Na žalost, iz zdravstvenih razloga nisu bili u mogućnosti da na svečanosti lično preuzmu svoju nagaradu.

Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti grada Zrenjanina Jelena Dragić, uručila je nagradu bračnom paru Zori i Ljubanu Banjeglavu, drugom po redu po bračnom stažu od 57 godina provedenih u srećnom i skladnom braku, a koji se javio na konkurs raspisan od strane Crvenog krsta Zrenjanin.

Sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević je zahvalila za predan, višedecenijski volonterski rad starijim volonterima i istakla da Crveni krst kroz ovu manifestaciju ali i brojne druge akcije i aktivnosti želi da skrene pažnju na često neprepoznatljiv i zanemaren doprinos starijih osoba u porodici, lokalnoj zajednici i društvu.

 

U kulturno umetničkom programu manifestacije „Sunčana jesen života“ učestvovali su učenici zrenjaninske Muzičke škole „Josif Marinković“ Dario Mihaljević, Anđelina Švarc i Vuk Simić, kao i učenici I-2 razreda OŠ ,,Đura Jakšić” iz Zrenjanina.

Najbolji radovi pristigli na likovno literarni konkurs „Moji baba i deda“ izloženi su u velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin.

Najboljim učenicima i predškolcima koji su poslali radove uručene su diplome i nagrade.

Olivera Jović, predsednica Komisije za podmladak i omladinu Crvenog krsta Zrenjanin, uručila je nagrade u kategoriji likovnih radova.

NAFRAĐENI  NA  LIKOVNO – LITERARNOM KONKURSU „MOJI BABA I DEDA“

Likovni radovi

Predškolske ustanove:
1. Nikola Kohajm, vrtić „Sunčica“ (vaspitači: Stanojević, Popov)
2. Anastasija Jocić, vrtić „Bambi“ (vaspitači: Todić, Rudović, Surla)
3. Katarina Opačić, vrtić „Dečja radost“ (vaspitači:Suknarev, Kolarov)

Osnovne škole:
1. Teodora Stamenković, OŠ „Đura Jakšić“ Zrenjanin (I-2)
2. Kristina Hercegovac, OŠ „Mladost“ Tomaševac (II razred)
3. Natalija Sinđić, OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin (II-2)

Specijalna nagrada za originalnost i kreativnost pripala je  Mirjani Savić iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ Zrenjanin (III-4).

Nagrađeni učenici Literarnih radova:

1. Kosta Govedarica, OŠ „Branko Ćopić“ Lukićevo (III razred)
2. Emilija Petrović, OŠ „Dositej Obradović“ Zrenjanin (IV-1)
3. Elena Popov, OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin (II-1)