Đorđe Tešanović, član Karate kluba „Zrenjanin“ i reprezentacije Srbije osvojio je bronzanu medalju na 26. Svetskom seniorskom šampionatu u karateu, održanom u Budimpešti. Tešanović je u borbi za bronzano odličje savladao Brazilca Đovani Felipina rezultatom 7:6. Tim povodom, danas je u dvorcu „Kaštel“ u Ečki, održana svečanost povodom osvojene bronzane medalje.

Na svečanosti su uručena priznanja za doprinos razvoju Karate kluba „Zrenjanin“: Gradu Zrenjaninu, Sportskom Savezu grada Zrenjanina, Sportskom savezu Vojvodine, prijatelju kluba Slobodanu Biteviću svetskom i evropskom šampionu i Tešanović Đorđu.

„Više od deset godina Srbija nije imala pojedinačnu seniorsku svetsku medalju, što je doneo Đorđe i došla je opet u Zrenjanin, što me posebno raduje. Kada je u pitanju istorija ovog trofejnog sporta u našem gradu, imali smo sjajne rezultate Snežane Perić i Miloša Živkovića. Sve su to rezultati od balkanskih do svetskih medalja i sve je to sada jedan podstrek za našu decu, za nove mlade karatiste“, rekao je gradonačelnik Simo Salapura i
uputio Đorđu iskrene čestitke povodom velikog uspeha.

Tokom svečanosti prikazan je kratak film o velikom uspehu Đorđa Tešanovića.

Svetski i evropski šampion, Slobodan Bitević, olimpijska prvakinja, Jovana Preković, gradonačelnik Simo Salapura i Đorđe Tešanović.

Karate klub „Zrenjanin“ je klub sa bogatom istorijom, osnovan  davne 1969. godine i tokom svog rada beležio je rezultate kakvim se retko koji klub može pohvaliti, kako u Evropi tako i u dobrom delu Sveta. Osvojene su mnogobrojne balkanske i mediteranske medalje u svim uzrastima. Neke od njih su 2002. i 2003. godine ženska  seniorska ekipa postala je klupski šampion Evrope. Legendarna Snežana Perić Pantić bila je evropski i svetski šampion i  neponovljivi karate trener, a nakon trinaest godina Đorđe Tešanović osvojio je svetsku šampionsku medalju za ovaj zrenjaninski klub.

Predsednik kluba dr Ivan Lukić izrazio je posebnu zahvalnost Gradu Zrenjaninu i Sportskom savezu grada Zrenjanina na pruženoj podršci  u proteklom periodu i čestitao Đorđu na velikom uspehu.

„Ovo je najveći uspeh u mojoj karijeri definitivno, posle seniorskih medalja u ekipnoj konkurenciji ovo je prva u pojednačnoj. Ova medalja je znak da sam na dobrom putu zajedno sa svojim timom i klubom“, rekao je Đorđe Tešanović

Vlada Ilić, šef stručnog štaba Karate kluba „Zrenjanin“ istakao je da je ovo veliki uspeh za klub, ali i podsticaj  za sve članove.

 

Tešanović Đorđe osvojio bronzu na Svetskom šampionatu