Unija poslodavaca Srbije- poslodavci Zrenjanin danas je organizovala skup pod nazivom „Biznis štrudla“ namenjen  preduzetnicima i privrednicima u Startit centru, sa ciljem razmene mišljenja i informacija.

Na prvoj panel diskusiji „Biznis štrudla“ o bankarskim prognozama, kretanjima na bankarskom tržištu, osiguranju i novim načinima investiranja kapitala govorili su  Miljan Lazarević, OTP banka, Igor Titin, Uniqa osiguranje i Aleksandar Stanojević, WVP Srbija.

 

Bilo je reči o treuntnoj globalnoj situaciji, finansijskim kretanjima na našem i svetskom tržištu, kao i o tendencijama na tržištu nekretnina u Zrenjaninu gde je velika ekspanzija zbog dolaska stranog kapitala. Kako su na ovom događaju istakli moderatori  svi pokazatelji ukazuju da nas u narednim godinama očekuje stabilno finansijsko tržište  u Srbiji sa tendencijama ka blagom porastu. Takođe,  istakli su da posle svake krize, a mi je trenutno doživljavamo zbog rata u Ukrajini i u pojasu Gaze, dolazi rast što se pokazalo i 2020. godine nakon Kovida i da je sada trenutak kada treba investirati.