Sport- Džudo klub Proleter iz Zrenjanina najavio je svoje učešće u prestižnom takmičenju, Ligi šampiona u džudou, što će označiti izuzetno važan trenutak u istoriji ovog sportskog kluba.

Ova najava je izazvala veliko uzbuđenje među ljubiteljima džudoa, ali i sportskim entuzijastima širom Srbije.
Liga šampiona u džudou, koja se održava svake godine, okuplja najbolje džudiste iz Evrope i sveta u borbi za prestižnu titulu. Klubovi iz različitih zemalja takmiče se u ovoj prestižnoj ligi, pružajući publici širom sveta uzbudljive borbe i visokokvalitetni džudo.
Džudo klub Proleter iz Zrenjanina, koji ima bogatu istoriju i tradiciju u džudou, zahvaljujući uspesima od prošle godine stekao je pravo da se takmiči u ovom najelitnijem takmičenju. Klub je prošao dug put priprema kako bi se pripremio za izazov Lige šampiona, uključujući pojačane treninge, taktičku analizu i pripremu za jake protivnike.
Trener kluba Nikola Savatović, izrazio je puno samopouzdanje u svoje džudiste. „Ovo je veliki korak za naš klub, ali smo se dobro pripremili za ovaj izazov. Naši takmičari su izuzetno talentovani i motivisani da se takmiče na najvišem nivou. Radujemo se nadmetanju sa najboljim klubovima iz Evrope i pokazivanju svetu našu strast prema džudou.“- istakao je Savatović.


Predsednik kluba Bojan Marković, istakao je važnost ovog trenutka za klub i njegovu zajednicu. „Ovo je ogromna čast za nas i za grad Zrenjanin. Liga šampiona će nam omogućiti da pokažemo našu posvećenost sportu i da se takmičimo sa najboljima. Nadamo se podršci naših vernih navijača tokom ovog putovanja.“- istakao je Marković

Ali to nije sve! Takmičenje u Ligi šampiona će se ove godine održati u Štark Areni u Beogradu 9. decembra. Džudo klub Proleter iz Zrenjanina poziva sve ljubitelje ovog sporta da dođu i podrže klub u ovom istorijskom nastupu. Biće to prilika da se prisustvuje vrhunskim borbenim veštinama i osećaju strast i uzbuđenje koje donosi džudo na najvišem nivou.
Osim toga, Džudo klub Proleter iz Zrenjanina, jedini klub pored Crvene Zvezde koji će imati ekipe u obe konkurencije muške i ženske.

Mušku ekipu koja je ove godine odbranila bronzano odličije u Super ligi Srbije činiće: Matija Jeremić (66kg), Mirković Stefan (73kg), Stanimirović Vukan (81kg), Milutin Marko (81kg), Sarić Dušan (81kg), Karapetian Ferdinad (81kg), Miljan Radulj (90kg), Milan Bulaja (90kg), Borojević Mateja (90+). Važno je napomenuti da je muški tim dodatno pojačan sa bivšim šampion Evrope iz Jeremenije Karapetian Ferdinand-om (81kg) i supertalentovanim teškašem iz Niša Vračar Igor (+90kg) koje je ove godine osvojio bronzu na prvenstvu Evrope.

Ženski tim, koje je ove godine iznenadio mnoge i postao šampion Super lige Srbije pobedivši u finalu favorizovano ekipu Crvene Zvezde ima itekako razloga da se nada dobrom rezultatu u ligi šampiona.

Za ženski tim nastupaće: kapitan tima Milica Nikolić (52kg), Nišavić Kristina (57kg), Jočić Sara (57kg), Anja Obradovič (63kg), Jovana Bunčić (63kg), Milica Radaković (70kg) i Milica Cvijić (+78kg).

Svi ljubitelji džudoa sa nestrpljenjem iščekuju početak ovog prestižnog takmičenja i pružaju podršku svom omiljenom klubu.
Ostaje nam samo da se nadamo da će Džudo klub Proleter iz Zrenjanina dostojno predstavljati Srbiju u Ligi šampiona i da će njihove borbe biti ispunjene uzbuđenjem i sportskom strašću.