Zrenjanin- Na redovnoj godšinjnoj Skupštini Organizacije sudija FSG Zrenjanin  koja je održana 28. decembra  u velikoj  konferencijskoj sali „Kristane dvorane“ u Zrenjaninu, jednoglasno su usvojeni izveštaj o radu za 2023. i plan rada za 2024. godinu. Takođe, utvređno je i jedno novo kadrovsko rešenje, te je umesto Antonin Nevene koja je koptirana u Izvršni odbor, na upraženjeno mesto u Nadzornom odboru imenovana Veselinović Jana, čijme je održan kontinuitet kada je reč o zastupljenosti žena u organima SSOS FSG Zrenjanin.

Predsednik Organizacije sudija Zrenjanin Ivan Mikalački  je prilikom podnošenja izveštaja o rada u kraćim crtama sumirao godinu koja je na izmaku, pri čemu su kao najvažniji momenti izdvojeni napredovanje Jovane Halas na listu sudija Super i Prve lige za žene, s obizrom da se radi o koleginici koja se kao jedan od najmlađih našla na ovoj listi.  Mikalački se osvrnuo  i na ovogdišnju  najmasovniju Školu za fudbalske sudije, koja je okupila ukupno 66 polaznika. Takođe, Mikalački je izdvojio i angažovanje članova SSOS FSG ZR na nedavno odigranoj futsal kvalifikacionoj utakmici Srbija – Poljska, gde je naš grad bio domaćin.

Kada je reč o planoviam za predstojeću godinu, predsednik Organizacije sudija je kao primarni cilj postavio formiranje ženskog sudijskog tima iz Zrenjanina na na najavišim stepenima takmičenja u njihovoj konkurenicji, kao i dalji rad na omasovaljvanju sudijskog kadra, ali i na dodatnu eduakciju instruktora. Organizacija sudija i u novoj godini nastaviće sa društveno dogovrnim delvanjem u loklanoj sredini, te će se odazvati na pozive za učešće u humanitarnim i drugim aktivnostima. Kontinuirani cilj Organizacije ostaje i bolja zastupeljnost na višim rangovima, te će fokus, preko svojih predstavnika u nadležnim organima biti usmeren i u ovom pravcu.

Sednici su prisustovavli i predsdnici FSG Zrenjanin Velibor Maldenović, kao i Bogdan Jovanov, predsednik FSP Zrenjanin, kojima je upućena posebna zahvalnost za saradnju u tekućoj godini.

U zavaršnom delu podeljena su rešnja delu polaznika Škole za sudije, na osnovu kojih je u zvanje Privremenog fudbalskog sudije prozivedeno ukupno 32 novih koelginica i kolega, a to su:

Janjić Anja, Sredojev Staša, Božić Nenad, Nikolić Darko, Rajin Ema, Paunov Aleksa, Bešlin Aleksa, Etveš Aleksa, Milošević Nikola, Saravolac Aleksndar, Hammond Maksimilijan, Savić Vuk, Molnar Nemanja, Dimitrijević Bastian, Ćurčić Nebojša, Grujesku Todor, Šoić Ognjen, Ljubenović Mateja, Lijka Alije, Puškaš Anna, Santovac Elena, Tatin Marina, Rešković Anja, Trenji Marina, Papić Dejana, Gurjanov Jelena Rakić Ekatarina, Popov Darija, Sovilj Teodora, Saravolac Marija, Pribelja Nadica, Nolin Vanja.

Jedna od kandidatkinja sa najboljim rezultatiam je Rešković Anja.