Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura  danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće uručio sedamnaest ugovora mladima koji su dobili sredstva na Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina u 2023. godini.

„Ove godine izdvojili smo dvanaest miliona dinara za podsticaj preduzetništvu kroz tri programa. Danas smo uručili  sedamnaest ugovora za omladinsko preduzetništvo. Pre nekoliko dana potpisali smo ugovore sa 55 preduzetnica za podsticaj ženskog preduzetništva. Prvi put smo ove godine  potpisali ugovore za podsticaj starih zanata. Kada su u pitanju mladi, svakako je ideja da promovišemo njihove biznis ideje, da ih podstaknemo na umrežavanje kroz  udruženja preduzetnika, Unije poslodavaca i kroz logističku podršku lokalne samouprave sa ciljem boljeg razvoja njihovog biznisa.“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

Aleksandra Grujić, preduzetnik i vlasnik Sportskog i rekreativnog obrazovanja Skill fitnes Zrenjanin istakla je da joj dobijena sredstva mnogo znače i da će uložiti u opremu koja joj je neophodna za dalje usavršavanje poslovanja.