Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode sa povređenim osobama-2, 

 

U ovim saobraćajnim nezgodama dve osobe su zadobile lake telesne povrede. Materijalna šteta procenjuje se na oko 440.000,00 dinara.

 

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine-2, neustupanje prvenstva prolaza-1, neprilagođena brzina i upravljanje vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci-1.

 

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 30 učesnika u saobraćaju i izdato je 133 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 29 vozača, od toga 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 6 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 5 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 8 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 10 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 7 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20mg/ml alkohola u organizmu i 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe iz saobraćaja je isključeno 8 vozila od toga 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 5 vozila zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog ostalih razloga.